donderdag 28 maart 2024
De hoekschop van Yurjen de Jongh verdwijnt over alles en iedereen in de verste hoek, 2-2 - Foto: Evert Geurts

Moeizaam gelijkspel Marvilde tegen hekkensluiter Heeze

Meerveldhoven – Na zes wedstrijden staan er zes punten op het conto van Marvilde. De tegenstander van vandaag, RKSV Heeze, is daar jaloers op. Zij hebben nog geen enkel punt en al 29 doelpunten tegen. Dat dit voor Marvilde geen zekerheid op drie punten was bleek vandaag. Na een zeer moeizame wedstrijd mocht Marvilde blij zijn met een 2-2 puntendeling.

In de eerste helft was er vooral een overwicht van de bezoekers. Al in de eerste minuut had dit een doelpunt op kunnen leveren. Jorg van Galen mocht uithalen vanaf 18 meter, maar Sam van Rooij wist de bal uit het doel te boksen tot hoekschop. Ondanks het overwicht van Heeze kwam Marvilde in de 14e minuut op voorsprong. Sam Weijers nam een vrije trap tegen de zijlijn aan de linkerkant. Bij de eerste paal tikte Sil van Herwijnen knap binnen, 1-0. Grote kansen bleven hierna uit en er was een verdedigingsfout van Marvildriaan Clint van Doorn voor nodig om Heeze in de 38e minuut aan de gelijkmaker te helpen. Jorg van Galen mocht hierdoor over de as van het veld alleen richting Sam van Rooij gaan en tikte de bal beheerst onder de Marvilde-doelman door, 1-1.

Trainer Frank Weijers was duidelijk ook ontevreden met het spel van Marvilde en bracht bij de start van de tweede helft drie nieuwe spelers in het veld. En al snel kwam daar een vierde, gedwongen, wissel bij. Wouter van Vark werd van dichtbij hard tegen het hoofd geschoten en werd vervangen door Gino de Wijs. Veel leverde dit niet op. Marvilde bleef onrustig spelen en in de 53e minuut was er opnieuw een communicatiefout in de verdediging. Hierdoor kon Mathijs Veerman ongehinderd de 1-2 inschieten. Drie minuten later leek Sil van Herwijnen voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar zijn lob op 16 meter, na een diepe bal van Robbert Born, werd gestopt door doelman Lars Bouwmans.

Twintig minuten voor het einde gaf Mitchell Slegers voor en Sil van Herwijnen in samenspel met een verdediger van Heeze tikte de bal een paar centimeter voorlangs tot hoekschop. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen en dat leverde tien minuten voor het einde een schot voorlangs op van Gideon Pieschel. In de 85e minuut mocht Yurjen de Jongh de zoveelste hoekschop nemen. Hij draaide deze perfect in de uiterste hoek, 2-2. Marvilde bleef opportunistisch de ballen voor het doel gooien. Er kwamen kopkansen voor Sander Megens en Jorg Vroomen, maar alles ging over het doel. Tot overmaat van ramp kreeg Sil van Herwijnen in de 89e minuut ook nog zijn 2e gele, en dus rode, kaart. Al met al stelde Marvilde vandaag zwaar teleur tegen hekkensluiter Heeze, dat op zijn beurt blij was met het eerste punt van het seizoen.

14. van Herwijnen 1-0, 38. van Galen 1-1; 52. Veerman 1-2, 85. de Jongh 2-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (46. Slegers), Vroomen, van den Boomen, van Vark (50. de Wijs); van Houtum (46. van der Meer), M. van Doorn (46. R. Born), de Jongh; Weijers (75. Megens), van Herwijnen, Pieschel
RKSV Heeze: Bouwmans; van Bree (73. van Kollenburg), Krieckaert, van Dooren, Jacopucci; Derkx, van Seggelen, van Lierop; Veerman (82. de Groot), Moerenhout, van Galen