donderdag 25 april 2024

RKVVO doet goede zaken met winst op VV Acht

Acht – Op sportpark de Leeuwenkuil trad RKVVO aan tegen de gedeeld-koploper van 3D, VV Acht. Acht had met 15 doelpunten evenveel gescoord als RKVVO dit seizoen maar wist daar maar liefst dubbel zo veel punten aan over te houden. Opmerkelijk en het is een teken dat RKVVO tot nu toe teveel tegengoals moest incasseren.

De wedstrijd begon echter uitstekend voor RKVVO . In de 3e minuut stond de 0-1 al op het bord . Gelegenheidslinksback Luuk Soetens bracht met een sublieme diagonale pass over 40 meter , rechterspits Martijn van Dijk in stelling en deze wist wel raad met zo’n kans en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Het spel golfde veelal heen en weer in de 1e helft waarbij RKVVO de betere kansen had. Het was echter toch Acht dat vlak voor rust de 1-1 liet aantekenen. De bal werd van rechts hard voorgezet richting 5-meter gebied waar Keeper Stef Biscop al aanstalt maakte de bal te onderscheppen. Helaas werd de bal onderweg getoucheerd door centrale verdediger Benn Soetens waardoor de bal knullig in eigen doel viel.

Na de thee bleek VV Acht wederom niet scherp te starten. RKVVO kwam binnen 1 minuut op 1-2 door een rake kopbal van Bart Sanders op aangeven van Berend Wibbens, die in het veld was gekomen voor de geblesseerde Luuk Soetens. Halverwege de 2e helft was het alweer gelijk door een kopbal  van Beau van Dijk in een te druk strafschopgebied.

RKVVO rekte de rug en kwam via een diepe bal op Martijn van Dijk wederom op 2-3. Martijn kapte naar binnen en verraste de keeper Rick Saes in de korte hoek, omdat die er net niet genoeg zijn hand achter kon krijgen. Protesten van spelers, grensrechter Toine Asveld en de trainer van VV Acht deed de scheidsrechter een rode kaart trekken voor Tim de Wert, de trainer.

VV Acht werd nu gedwongen om minder verzorgd op te bouwen en de thuisploeg bracht alles wat mogelijk was in stelling. Dit leidde weer tot ruimte in de verdediging en dat is tegen RKVVO ‘dodelijk’. In de 85e minuut passte Bram van der Velden op de dieplopende Jordan Bujitu, die de bal rustig controleerde bij de cornervlag en met een bekeken steekbal de opkomende Bram van de Velden bediende in de 16. Die vond op zijn beurt Bart Sanders vond: 2-4. Een doelpunt uit het boekje.

Het was uiteindelijk dezelfde Bram van der Velden die met een bekeken schot annex lob de bal over keeper Saes wist te krullen in de laatste minuut. De euforie was groot bij de mannen van trainer Matthijn Hoogduijn en het was uiteindelijk een verdiende overwinning in een partij die ook grotendeels ontsierd werd doordat scheidsrechter Fonken maar liefst 8 gele kaarten trok.

3. M. van Dijk 0-1, 43. B. Soetens 1-1 (e.d.); 47. Sanders 1-2, B. van Dijk 2-2, M. van Dijk 2-3, 85. Sanders 2-4, 90. van der Velden 2-5

RKVVO: Biscop; van Baren, L. Segers, B. Soetens, L. Soetens (46. Wibbens); Jongenelen, van der Velden, van Sambeek; Sanders (IJzerman), Verhoeven (Bujitu), M. van Dijk