maandag 27 mei 2024
Invaller Rheda El Bekkali in duel met Someren-speler Justin Hoeben - Foto: Chantal Straatman

Onmachtig Rood Wit verliest ook van Someren

Veldhoven-Dorp – Rood Wit is na vier wedstrijden nog steeds puntloos. Ook tegen Someren konden de Veldhovenaren geen potten breken en bleef het met lege handen achter. Lang mocht men het punt koesteren, maar net zoals vorige week ging het in de slotfase alsnog fout.

Na drie nederlagen mocht Rood Wit zaterdagavond onder kunstlicht aantreden tegen Someren. Een ploeg waar de laatste jaren toch redelijke resultaten tegen werden geboekt. Echter, Rood Wit is dit seizoen zeer matig uit de startblokken gekomen, en ook na vanavond is er nog de nodige olie nodig om de machine soepel te laten lopen.

De gehele wedstrijd was van een zeer pover niveau. Beide ploegen hadden veel moeite om tot goed positiespel te komen. Net zoals voorgaande weken probeerde Rood Wit van achteruit op te bouwen, maar zodra de ploeg in de buurt van de middenlijn kwam ging het fout. De eerste 45 minuten wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. En de kansen die er ontstonden, waren in het voordeel van Someren. Zo kopte Luuk Hoeben na een kwartier de bal uit een voorzet van Luc Bouwmans tegen de paal. En na een half uur moest Mark Smulders gestrekt de hoek in om een schot van Koen de Louw, dat via de schoen van Michael Damman een vreemde curve kreeg, uit de hoek te duiken, Verder viel er in de eerste helft bar weinig te genieten.

Ook in de tweede helft zag men twee ploegen die vooral tegen zichzelf speelden. Someren had het beste van het spel, en kreeg ook enkele kansjes. Zo kapte Thijs Martens zich na ruim een uur op de rand van de 16 vrij, maar zijn geplaatste schuiver in de hoek werd door Mark Smulders onschadelijk gemaakt. Maar Rood Wit kreeg uiteindelijk de grootste kans van de wedstrijd. Invaller Reda el Bekkali kreeg de bal vanaf rechts van Marijn Franse op een presenteerblaadje aangespeeld, maar voor open doel, wist de Rood Wit de bal op onverklaarbare wijze te missen.

In de slotfase wist Someren daarentegen wèl te profiteren van een opgelegde kans. Koen de Louw liet doelman Mark Smulders kansloos met een droge schuiver vanaf 25 meter in de verre hoek. Omdat dit doelpunt opnieuw in de slotfase viel had de thuisploeg te weinig tijd om nog iets te doen aan de achterstand. Door deze nederlaag kan Someren omhoog gaan kijken en blijft Rood Wit hangen aan de onderkant van de ranglijst.

Doelpunten:
83. d. Louw 0-1

Opstellingen:
Rood Wit: Smulders; Damman, Maes, Oldenhave, Slegers; Schellekens, Veenstra, Günüç, M. Franse (80. Meulenbroek), v. Hout (46. El Bakkali), R. v.d. Heijden (70. Bijvelds)
SV Someren: Werts; v.d. Boomen, Bouwmans, Schweren, v. Lierop (90. ????); Meulen (88. Fondon), Sonnemans, J. Hoeben; d. Louw, Martens, L. Hoeben