vrijdag 19 april 2024

Marvilde royaal langs NWC

Vorige week won Marvilde voor de eerste keer dit seizoen. Hierdoor kwam Marvilde gelijk met de tegenstander van vandaag, NWC uit Asten. Twee seizoenen geleden stond NWC ook bij Marvilde in de competitie, maar degradeerde deze ploeg naar de derde klasse. Afgelopen seizoen werd die misser snel hersteld en keerde NWC terug in de 2e klasse. Vandaag (en ook al in eerdere wedstrijden) schoot het scorend vermogen van de bezoekers tekort en daarom won Marvilde uiteindelijk ruim met 3-0.

Al in de 2e minuut had NWC op voorsprong moeten komen, maar de vrije kopbal van Sam Ockers ging totaal de verkeerde kant uit. Marvilde had het meeste balbezit in de 1e helft, maar de dreiging in de aanvallen van de bezoekers was groter. In de 7e minuut ging Max van den Akker diep op links en was net iets eerder bij de bal dan doelman Gijs Brusewitz. De inzet van Max werd echter voor de lijn weggewerkt door een verdediger.

In de 16e minuut kreeg NWC een grote kans. Een corner vanaf links ging over iedereen heen en werd ingeschoten door Douwe Hurkmans. Zijn schot was niet perfect en kwam hierdoor bij Ruud Leenen, die bij de 2e paal net niet de juiste richting aan de bal kon geven. Twee minuten later moest Sam van Rooij reddend optreden bij een schot van Jeroen van Deursen. Weer twee minuten later kon Twan Demin een bal op het middenveld onderscheppen en hij had goed opgelet en gezien dat de doelman niet goed voor zijn doel stond. Het schot van Twan vanaf 40 meter kwam tot opluchting van de doelman tegen de paal. In de 31e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Clint van Doorn zette goed door op rechts en zijn voorzet werd bij de eerste paal artistiek met het hakje in het doel getikt door Ferry Aerts, 1-0.

Marvilde begon in de tweede helft sterk en dit leverde, na geklungel in de verdediging bij NWC een grote kans op voor Twan Demin. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging naast. Eén minuut later ging een schot van Max van den Akker vanaf rechts net naast de eerste paal. Toch liet NWC zich niet zomaar wegspelen. In de 53e minuut kwam een aanval over rechts uiteindelijk bij Douwe Hurkmans terecht, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Clint van Doorn. Twee minuten later schoot Youri van Brussel de bal vanaf 23 meter hard op de lat.

In de 73e minuut verdubbelde Marvilde uiteindelijk de voorsprong. Max van den Akker passeerde een paar tegenstanders op rechts en bij de achterlijn gaf hij de bal terug op Ties Bazelmans. De eerste inzet van Ties werd nog gekeerd, maar in de rebound kopte hij van dichtbij de 2-0 in het doel. Vijf minuten later mocht Chesron Geuns alleen op Sam van Rooij af gaan, maar Sam werd winnaar in deze tweestrijd.

Hierna kreeg Marvilde meerdere kansen om toch nog tot een grote overwinning te komen, maar alleen Mark van Doorn wist nog te scoren. Clint van Doorn passeerde hierbij vanaf rechts een paar spelers, maar was enigszins uit positie. Toch wist hij nog een tikje op Dennis van de Weijer te geven en Dennis hield prima overzicht door de bal ineens weer naar rechts te geven. Hier stond Mark helemaal vrij en die schoot de bal schitterend in de korte hoek in de kruising, wat de eindstand op 3-0 bracht.

31. Aerts 1-0; 74. Bazelmans 2-0, 80. M. v. Doorn 3-0

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, R. Born, J. Born, v. Vark; Demin, M. v. Doorn, Zeroual (75. v.d. Weijer); v.d. Akker, Yilmaz (67. Bazelmans) Aerts (46. d. Bie)
NWC: Brusewitz; Leenen, v.d. Bosch, Henst, v.d. Eijnde (85. T. Janssen); Bosch, v. Brussel, Hurkmans; v. Deursen, Geuns, Ockers (62. v. Tilburg)