vrijdag 19 april 2024
Baum in duel met UNA-verdediger Maikel Verkoelen - Foto: Antoon Pruijn / VV Hoogland => voor meer wedstrijdfoto's van Antoon Pruijn, kijk op: https://photos.app.goo.gl/TfwuQgHetScCnWhn9

UNA komt niet echt op gang

Hoogland – Het wil nog maar niet vlotten voor de geelzwarten in deze competitie. Vorige week werd de eerste overwinning behaald op Jong ADO Den Haag. Even ging men ervan uit dat UNA uit het dal zou kruipen, maar afgelopen zondag kwam het team van Gerben Demin tegen laagvlieger Hoogland niet verder dan 3-3; het vierde gelijkspel in de competitie. Maar dat ene puntje zet geen zoden aan de dijk.

Het begint er verdacht veel op te lijken dat UNA eerst een paar doelpunten om de oren moet krijgen voordat de ploeg in actie komt. Tegen ADO was dat al zo en bij Hoogland was het van hetzelfde laken een pak. Slordig begonnen de geelzwarten aan de partij en dat had gevolgen. Binnen tien minuten stond Hoogland al met 2-0 voor door treffers van Oskar van Logtestijn. Grove verdedigende fouten waren daarvan de oorzaak.

Daarna veerden de Zeelstenaren op en na 25 minuten kon Brian Boogers de 2-1 achter keeper Sebastiaan Bruins schieten. Toen leek het hek van de dam, want UNA kreeg kans op kans via Van de Gevel, Boogers en Rob van Boekel. Alle 100% kansen werden echter verprutst.

Na rust begon UNA niet echt met de drive om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dat gebeurde pas na een uur voetballen. Een pass van Nick Tielemans werd door Mart v.d. Gevel verzilverd: 2-2. Daarna schoot Tielemans nog tegen de paal, maar Hoogland schoot weer eens uit de slof. Fouad Dahmani bracht de roodwitten op 3-2.

Trainer Demin gooide nu alles op de aanval en leverde de sterke verdediger Tom Scheepers in voor aanvaller Jelle Schijvenaars. Veertien minuten voor tijd zorgde Mart v.d. Gevel voor de 3-3. Daarna had de wedstrijd niet veel meer om het lijf, ofschoon door een opstootje voor de dug-out van Hoogland, scheidsrechter Van den Elzen van mening was om Niek van Boekel met rood weg te sturen.

8. v. Logtestijn 1-0, 9. v. Logtestijn 2-0, 25. Boogers 2-1; 60. v.d. Gevel 2-2, 64. Dahmani 3-2, 76. v.d. Gevel 3-3

UNA: Derix; Scheepers (65. Schijvenaars), Verkoelen, Verhoeven, Senders; v. Dijk, N. v. Boekel, Boogers; R. v. Boekel, v.d. Gevel, Tielemans
VV Hoogland: Bruins, Koelewijn, Kemp, Vos, Voorwald, Boelens (80. Schilthuis), Dahmani (87. Aymadyar), Hienekamp, v.d. Meer, Baum, v. Logtestijn (80. Heus)