Martijn van Dijk scoort de 1-2 voor RKVVO - Foto: Willem Binnendijk

Hattrick voor ‘Goudhaantje’ Martijn van Dijk

Middelbeers – Met de volle winst uit 3 wedstrijden moest RKVVO op een warme en zonnige herfstdag aantreden tegen het altijd lastige en fysiek sterke Beerse Boys op sportpark de Klep. Een hattrick van Martijn van Dijk zorgde er voor dat Oers opnieuw de volle winst pakte en de ranglijst van de 2e klasse F blijft aanvoeren.

RKVVO kwam sterk uit de startblokken met wat kleine speldenprikken aan het begin maar na 10 minuten nam Beerse Boys het heft in handen en was dicht bij de 1-0 door een schot van Jannes Mulders. Het was echter RKVVO dat in de 18e minuut op voorsprong kwam na een sterk offensief initiatief van Luc Segers die uiteindelijk vrij kon voorgeven op de binnentikkende Martijn van Dijk. RKVVO kreeg vervolgens met Bart Sanders en Martijn van Dijk nog 2 dotten van kansen, maar zij wisten deze niet te verzilveren. RKVVO ging dan ook met een kleine voorsprong de rust in.

Na de rust draaide het spel echter om, mede veroorzaakt door de windstoten in het voordeel van Beerse Boys. RKVVO werd teruggedrukt en liet dat ook gebeuren. Daan Mulders was er met zijn hoofd een paar keer goed bij om in te koppen maar een tot dan toe feilloos keepende Wouter Verhoeven, hield zijn doel schoon met enkele fabelachtige reddingen.

Maar wat niet uit kon blijven gebeurde. Beerse Boys kwam gelijk door een vrije trap op 17 meter van het doel. Jannes Mulders plaatst de bal over de grond richting 2e paal waar Wouter Verhoeven er goed bijzat maar tot zijn ontsteltenis de bal onder zijn handen door zag glippen door een aantal hobbels in het veld. De druk van Beerse Boys hield daarna aan, waardoor RKVVO-trainer Matthijn Hoogduijn moest ingrijpen. Hij versterkte het middenveld door Nigel Kempers te brengen in plaats van de goed spelende Bram van de Velden. Tevens bracht hij Jordan Bujitu voor Thijs Offermeijer.

Beerse Boys bleef op jacht naar een tweede treffer, waardoor er veel ruimte ontstond achter de verdediging van de Boys en daar wisten Bart, Jordan en Martijn wel raad mee. In de 81e minuut kopte Bart Sanders een diepe bal door naar Jordan. Die zette blind voor, waardoor Martijn van Dijk zijn  tweede van de middag kon inschieten, 1-2.

Beerse Boys ging daarna alle risico’s nemen maar de ijzersterke verdediging van RKVVO, die deze competitie nog slechts 2 tegengoals heeft moeten incasseren, capituleerde niet. Diep in blessuretijd pikte Martijn van Dijk, diep op de Beerse helft, een afvallende bal op. Hij kreeg vervolgens alle tijd van de wereld om keeper Rob Wilborts voor de derde maal te passeren, 1-3.

18. v. Dijk 0-1; 69. J. Mulders 1-1, 81. v. Dijk 1-2, 90+2. v. Dijk 1-3

RKVVO: Verhoeven; Beelen, Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen (Jongenelen), Offermeijer (Kempers), v. Reijen; v. Dijk, Sanders, v.d. Velden (Bujitu)
Beerse Boys: Wilborts; v. Heerbeek, R. Willems, Gooskens, v. Rooij; Schapendonk, J. Willems, J. Mulders; v. Spreuwel, v. Oirschot, D. Mulders