vrijdag 26 april 2024
Drukte in het UNA-strafschopgebied- Foto: Febi

Quick drukt UNA met neus op de feiten

Zeelst – UNA voert de ranglijst in de 3e Divisie nog steeds aan, maar de race is nog lang niet gelopen. Afgelopen zondag werd dat eens temeer duidelijk tegen Quick uit Den Haag. De geelzwarten van trainer Jeroen van Bezouwen hebben deze competitie al vaker gedemonstreerd dat ze niet voor niets koploper zijn. Toch blijft die positie niet een automatische garantie om de begeerde titel te pakken.

Net als tegen Dongen begon UNA goed aan de wedstrijd. Al vroeg kwamen de Zeelstenaren op voorsprong. Bij Dongen gebeurde dat en afgelopen zondag kopte Mart van de Gevel zijn zestiende competitietreffer in het Quick doel. Net als tegen Dongen vervielen de geelzwarten tegen de Hagenezen vervolgens in dezelfde fout. Het team van Bezouwen toonde niet het lef dat een lijstaanvoerder moet hebben. De druk op het doel van Quick bleef uit en de mierenhoop voor de kooi van Petar Stoskovic nam toe. Rachid Bouyaouzan bracht de stand in de 42e minuut op 1-1 en twee minuten later kon Roderick Meinema zelfs de 1-2 aantekenen.

Na rust zou UNA uit een ander vaatje moeten tappen, maar blijkbaar waren alle vaten na de carnaval nog leeg. Met hangen en wurgen probeerde UNA de wedstrijd meer in handen te krijgen, maar de Hagenezen stonden dat niet toe. Gokken op de laatste minuut om nog een punt te pakken zat er ook niet meer in, want in de 84e minuut bracht Frank van der Heiden de 1-3 eindstand op het scorebord, na een perfecte voorzet van Meinema.

Pleister op de wond is voor UNA dat achtervolger Jong Vitesse ook verloor en daardoor de schade voor de Zeelstenaren beperkt blijft. Feit is wel dat deze “kermis” voor de club niet blijft duren en dat er meer initiatief getoond moet worden om het beoogde doel te bereiken.
Doelman Petar Stoskovic, die onlangs een contract voor volgend seizoen afsloot met FC Dordrecht, werd man van de wedstrijd. Dat zegt alles over de prestaties van de rest van zijn team.

24. v.d. Gevel 1-0, 42. Bouyaouzan 1-1, 44. Meinema 1-2; 84. v.d. Heiden 1-3

UNA: Stoskovic; v. Weert (73. R. v. Boekel), Sijbers, Huijben (73. Bogaerts), Scheerlinck; Bassou (82. Tieben), Stottelaar, Sebregts; Boogers, v.d. Gevel, Tielemans