donderdag 28 maart 2024
Mark van Doorn klimt hoog, maar niet voorbij de Heeze-goalie - Foto: CS Fotografie

Teleurstellend Rood Wit verliest van Heeze

Veldhoven – Op voorhand was het al een lastig inhaalduel tegen RKSV Heeze, de directe concurrent voor de 3e plaats op de ranglijst. Rood Wit had weliswaar een winstpunt meer maar Heeze had nog een inhaalduel tegoed. De eerste 45 minuten waren overduidelijk voor de gasten. Ondanks dat Heeze twee basisspelers miste – Ad Snoeijen (ziek) en Marcel Cox – konden de Roodwitters qua opbouw en aanvalsacties geen vuist maken. Bij Rood Wit nam aanvaller Jan van Hout in de eerste helft plaats op de reservebank omdat hij afgelopen week ook niet fit genoeg was om de wedstrijdgerichte training van donderdag te volgen.

Het was vanaf het begin aan Heeze dat het spel dicteerde. Al in de tweede minuut had Heeze-speler Ivo Moerenhout de 0-1 op de schoen maar zijn inzet belandde in het vangnet. Na een kwartier trof dezelfde speler wel doel na matig verdedigen in het hart van de laatste lijn. Hij stifte de bal beheerst over Rood Wit-goalie Mark Smulders in het doel: 0-1. Vijf minuten nadat aanvoerder Davy Brugman van de thuisploeg noodgedwongen geblesseerd het veld moest verlaten profiteerde wederom Heeze-speler Ivo Moerenhout van knullig uitverdedigen en verdubbelde de score naar 0-2.

Direct na de rust kwam aanvaller Jan van Hout in het veld voor laatste man Robert Bettgens waardoor Batuhan Günüç een linie opschoof naar achteren. De Roodwittters zetten meer druk naar voren maar helaas leidde dit niet tot echte scoringskansen. Het spel van de thuisploeg oogde machteloos. Twintig minuten voor tijd wees scheidsrechter Koster uit Breskens naar de stip nadat Roodwitter Stef Schellekens in de 16 onreglementair werd vastgehouden (optelsom). Gideon Pieschel verkleinde de marge eenvoudig tot 1-2. In de slotfase probeerde Rood Wit het nog wel maar Heeze bleef betrekkelijk eenvoudig overeind. Eindstand 1-2.

15. Moerenhout 0-1, 32. Moerenhout 0-2; 70. Pieschel 1-2 (str)

Rood Wit: Smulders; Bierens, Bettgens (46. v. Hout), v. Beek, Damman (57. v. Etten); Brugman (27. Veenstra), Schellekens, Günüç; v. Doorn, Fasen, Pieschel