donderdag 25 april 2024
Rob van der Plaat in een aanvallende actie - Foto: Willem Binnendijk

Someren dodelijk effectief met kansen

Oerle – Onder prima zonnige omstandigheden op Sportpark Heikant speelden Someren en RKVVO hun competitiewedstrijd. Someren als 2e op de ranglijst (virtueel 1e met 1 wedstrijd minder gespeeld) was vastbesloten om deze positie te behouden en voor RKVVO was het zaak om aansluiting te behouden in deze spannende competitie waar iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Alle vooruitzichten op een mooie zondagmiddag onder een stralende winterzon.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vanaf het begin waren er over en weer kleine kansjes. Het was echter ook snel duidelijk dat de snelle aanvallen van Someren haarscherp waren, met veel inzet en beleving. En juist dit gaf de doorslag in het verdere verloop van de wedstrijd. Niet dat Someren technisch zo veel beter was maar de punch van Someren was gewoon beter verzorgd.

In de 11e minuut kwam een scherpe voorzet over rechts van Mike Verdonschot bij de volkomen vrijstaande Maico Meulen. Die schoot vanaf de 16 meter lijn hard in de rechterbenedenhoek, waarbij keeper Sven van den Oever kansloos was. Een koude douche voor RKVVO en wie verwacht zou hebben dat dit het spel van RKVVO meer bezieling zou geven kwam bedrogen uit. In de 18e minuut werd een aanval van RKVVO afgeslagen door Someren en uit de counter die ontstond was Someren razendsnel bij het doel van RKVVO. Een voorzet van Maico Meulen werd deze keer binnengetikt door Mike Verdonschot. Het was alsof de verdediging van RKVVO volkomen werd overlopen.

In het vervolg van de 1e helft waren er kleine kansen voor RKVVO maar tot overtuiging kwam het eigenlijk niet. Zo tikte Someren-keeper Maarten Werts een gevaarlijke bal van Martijn van Dijk over de lat. En ook in de 44e minuut stond deze keeper een doelpunt van RKVVO in de weg. Na een gevaarlijke vrije trap van Offermans op de rand van het strafschopgebied verdween de bal via Werts en de paal over de achterlijn. De rust brak aan met een 0-2 stand.

In de 2de helft kwam RKVVO fel uit de startblokken maar binnen 3 minuten werd alle hoop voor de Oerlenaren weer vakkundig door Someren de kop ingedrukt. Keeper Sven van de Oever trapte de bal ongelukkig in de voeten van Mike Verdonschot en dit wist wel raad met dit cadeautje: 0-3. Het moet gezegd dat RKVVO na deze nieuwe tegenslag niet de kopjes liet hangen en op zoek ging naar in ieder geval een treffer. In de 55e minuut resulteerde dat in een opgelegde kans voor Martijn van Dijk maar diens schot werd door de uitstekende keeper van Someren gekeerd. In de 64e minuut werd Jordan Bujitu onreglementair gestuit in de 16 meter en werd een strafschop toegekend. Martijn van Dijk slaagde er evenwel opnieuw niet in om de goalie te verschalken. Met deze nieuwe tegenslag in het achterhoofd was de angel uit de wedstrijd.

In het vervolg van de 2e helft golfde het spel op en neer zonder noemenswaardige kansen. In de 86e minuut was het echter opnieuw Someren wat een slotakkoord in huis had. Freek van Bussel slalomde door de defensie van RKVVO en bracht de 0-4 op het scorebord. Zo was de wedstrijd redelijk in evenwicht maar Someren dodelijk effectief in de omschakeling en daar had RKVVO deze keer geen antwoord op.

12. Meulen 0-1, 19. Verdonschot 0-2; 48. Verdonschot 0-3, 86. v. Bussel 0-4

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren (46. v.d. Plaat), Sterken, Jasper Mol, Antonis; Offermeijer, v. Doornmalen, v. Reijen; Bujitu, Jorrit Mol (73. Vos), v. Dijk (Sanders)
Someren: Werts; d. Louw, Driessen (81. M. Kusters), Schweren, v.d. Akker, S. Kusters, Verdonschot, Cortenbach, Bouwmans, Zeroual (68. Hoeben), Meulen