woensdag 24 april 2024
Hoe duidelijk kan een handsbal zijn binnen de 16? De scheids zag het niet .... - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO is nog steeds de “flow” kwijt

Valkenswaard – De Oerlese 2e klasser RKVVO is de weg een beetje kwijt. Na een perfecte 1e periode loopt het bij de geel-blauwen niet meer zo gesmeerd als aan het begin van de competitie. Ook tegen De Valk stelde RKVVO teleur en opnieuw was daar weer een nederlaag die de boeken in gaat. De aansluiting met de kopgroep raakt zodoende steeds verder uit zicht.

De sterke wind, veroorzaakt door de storm “Dennis”, maakte goed voetbal vanmiddag onmogelijk. RKVVO begon de wedstrijd sterk. Gesteund door de wind in de rug kreeg de ploeg twee grote mogelijkheden tot scoren. Een schot van Martijn van Dijk ging rakelings naast. En na een half uur rukte rechtsback Sjors van Baren op naar voren. Zijn schot was bijna een treffer, maar De Valk doelman hield knap zijn doel schoon door de inzet via de buitenkant van de paal tot hoekschop te verwerken. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam de bal opnieuw op de paal.

De Valk zette daar aanvankelijk weinig tegenover tot aan de 40e minuut toen Sjors van Baren aan de zijlijn ter hoogte van de eigen 16 meter een vrije trap veroorzaakte voor de thuisploeg. Die vrije trap werd onberispelijk door Luuk Broers bij de 2e paal ingedraaid ondanks de graaiende handen van doelman Willem Huijbers. De Valk mocht met een 1-0 voorsprong de thee op gaan zoeken.

Na de rust draaiden de rollen om en was De Valk meteen bij de les en kreeg in de eerste 5 minuten twee grote kansen totdat de derde raak was. Op rechts kwam Luuk Broers langs de zijlijn in positie voor een voorzet. Op 14 meter van de goal wist hij zijn ploeggenoot Ralf van Beek in stelling te brengen. Die schoot hard en diagonaal de bal tegen de touwen, 2-0.

RKVVO trachtte het initiatief nog terug te nemen en kreeg ook tweemaal via Bas van Doormalen opgelegde kansen maar hij had het vizier niet helemaal op scherp staan. De Valk wist uiteindelijk moeiteloos de 3 punten over de streep te trekken. RKVVO lijkt nog steeds de flow van de 1e seizoenshelft kwijt te zijn.

44. Broers 1-0; 49. v. Beek 2-0

RKVVO: Huijbers; v. Baren, B. Soetens, Segers, Jasper Mol; v. Reijen (81. Jongenelen), Offermeijer (63. Sanders), v. Doormalen; Verhoeven, Bujitu (63. v.d. Velden), v. Dijk
De Valk: Verhoeven; v.d. Heijden, Duah, v. Steensel, v. Son; Devos, Smets, Broers; v. Beek ( 80. Saanen), Nouwen, Vermeulen (76. d. Ronde)