zaterdag 20 april 2024

Verdiend punt voor Rood-Wit bij titelkandidaat

Beek en Donk – De Veldhovense hekkensluiter in de 2e klasse, Rood Wit, zorgde in de Peel voor een verrassing. Het dwong bij titelkandidaat Sparta’25, dat op een 2e plaats staat, een gelijkspel af en dat was zeker niet onverdiend.

De over het veld razende storm Dennis maakte het de spelers behoorlijk lastig. Rood-Wit had in de eerste helft een licht veldoverwicht. Mike Meulenbroek was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een vrije trap ging rakelings naast de doelpaal. Rood-Wit maakte het Sparta ’25 met titelaspiraties knap moeilijk, maar het was toch de thuisploeg die in de 26e minuut op voorsprong kwam door Spartaan Rick van Heijnsbergen, 1-0.

Vanaf de aftrap in de tweede helft schoot Roodwitter Mike Meulenbroek snoeihard op de onderkant lat maar de bal passeerde niet de doellijn. De Roodwitters bleven hard werken en verstoorden regelmatig met succes de aanvalsopbouw van Sparta ’25. En die keren dat dat niet lukte stond de sluitpost van de Rood-Wit Mark Smulders op de juiste plek om de bal te vangen.

In de 66e minuut kwam dan de verdiende gelijkmaker voor de Veldhovenaren. Op aangeven van Marijn Franse liet Jan van Hout zijn hielen zien aan de groen-witte verdedigers en sprintte naar het Sparta ’25-doel. Met een lage schuiver passeerde hij de keeper van Sparta ’25, 1-1. In de slotfase maakte bij Rick Heeren bin Rood-Wit nog zijn debuut als linkervleugelverdediger in het eerste elftal.

26. v. Heijnsbergen 1-0; 66. v. Hout 1-1

Rood Wit: Smulders; Damman, Schellekens, v. Beek, Slegers (85. Heeren); Verbeek, Maes, Günüç (71. v. Gulik); v. Hout, Meulenbroek, M. Franse