Robbert Born ruimt voordat Thijs Offermeijer gevaarlijk wordt - Foto: Ruud Bertels

RKVVO is opnieuw Marvilde de baas

Meerveldhoven – Na de uitstekende wedstrijd tegen kampioenskandidaat FC Eindhoven AV, was Marvilde vanmiddag geen schim van vorige week. De uitwedstrijd in Oerle werd al met 3-0 verloren en ook vandaag was Marvilde na 10 minuten al kansloos. Uiteindelijk was plaaggeest Martijn van Dijk de belangrijkste tegenstander en kwam de einduitslag uit op 0-3. Het was een wedstrijd die nog tot het donker had kunnen duren, Marvilde zou niet scoren.

De aftrap werd op het zonnige sportpark Jongelingsveld genomen door de jarige jeugdprinses Roomske. Samen met haar adjudanten wist ze RKVVO-keeper Sven van de Oever te verschalken. Helaas voor Marvilde telde dat doelpunt niet.

In de 2e minuut ging Martijn Van Dijk op rechts al op pad en zijn voorzet vanaf de achterlijn richting de 2e paal werd door de knap meegekomen Jordi Verhoeven ingekopt, 0-1. Meteen hierna had Max van den Akker de 1-1 op zijn voet, maar zijn lob ging net aan de verkeerde kant van de paal. In de 8e minuut schoot Danny Das, na een combinatie met Jelle Born, aan de rechterkant diagonaal voor het doel langs. Drie minuten later mocht RKVVO namens Thijs Offermeijer een vrije trap nemen op rechts. Bij de tweede paal werd deze terug gekopt en voor het doel bleef de bal hangen. Wesley van Reijen had geen moeite om de bal in het doel te schieten, 0-2.

RKVVO had een mooie voorsprong en kon lekker achterover hangen en op de counter loeren. Marvilde had veelvuldig de bal maar combineerde moeizaam. De grootste kansen waren voor RKVVO, of beter gezegd voor Martijn van Dijk. Hij was de gehele wedstrijd met zijn snelheid de grote plaaggeest voor Marvilde. In de 25e minuut mocht  Van Dijk vanaf de middenlijn alleen op het doel van Sam van Rooij afgaan na een foute ban van Robber Born, maar Sam dreef hem ver genoeg naar rechts en omdat Tommy van de Wiel de weg naar het doel afsneed kon hij de bal alleen maar terug geven. Dat leverde uiteindelijk niets op. Hierna waren er mogelijkheden voor beide doelen, maar zonder resultaat. De grootste kans kwam in de 43e minuut opnieuw op naam van Martijn van Dijk. Weer vanaf de middenlijn ging hij alleen richting Marvilde doel. Sam van Rooij pakte de bal voor zijn voeten weg. In de laatste seconde van de eerste helft was er nog een inzet van Max van den Akker. Die werd gered en de rebound van Danny Das werd door doelman Sven van den Oever net voor de lijn gepakt.

De tweede helft was meer van hetzelfde. Marvilde viel aan en RKVVO was gevaarlijk in de tegenstoten. Zo leek RKVVO in de 65e minuut de 0-3 op het scorebord te zetten, nadat Marvilde-keeper Sam van Rooij twijfelde bij het uitkomen. Martijn van Dijk (ja , opnieuw!) kon daardoor de bal op het lege doel schieten, maar de bal werd van de lijn weggewerkt door Tommy van de Wiel. Een kwartier voor tijd werd aan de andere kant een schot van  Max van den Akker schoot van de lijn weggewerkt waarna Wouter van Vark in de rebound tegen de paal schoot, maar zoals al gememoreerd zou er vandaag niet gescoord worden door Marvilde. Tien minuten voor het einde ging Martijn van Dijk nog maar een keer diep op rechts. Hij speelde zich helemaal vrij tot op de achterlijn en gaf de bal breed op Jordi Verhoeven, die geen moeite had om de bal het laatste tikje te geven, 0-3.

2. Verhoeven 0-1, 10. v. Reijen 0-2; 80. Verhoeven 0-3

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, v.d. Wiel, R. Born, Bartholomeus (59. Kiebert); v.d. Weijer (46. Yilmaz), J. Born, Bazelmans (41. Bertels); Muti Nawabi, Das, v.d. Akker
RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, Segers, B. Soetens (46. v.d. Velden), Jasper Mol; Offermeijer (76. Kempers), Jongenelen, v. Reijen; v. Dijk, Verhoeven, L. Soetens (68. Jorrit Mol)