donderdag 25 juli 2024
Rood Wit-aanvaller Jan v. Hout, opgejaagd door RKVVO-spelers Jeroen Antonis, Bas Sesink en Jordan Bujitu - Foto: Margo Subnel

RKVVO is Rood Wit opnieuw de baas

Oerle – Met de nodige spanning werd uitgekeken naar de 2e confrontatie tussen RKVVO en Rood-Wit. Zou Rood-Wit de goede wedstrijd tegen koploper Veritas vervolg kunnen geven en zou RKVVO kunnen laten zien dat de stand op de ranglijst een afspiegeling is van de onderlinge krachtsverhouding? Maar bovenal, zou het zo’n mooie derby worden waar de vonken vanaf spatten, met strijd, emotie en actie? Druk genoeg was het zeker, maar Rood-Wit moest voor de tweede maal dit seizoen zijn meerdere erkennen in RKVVO.

Zoals zo vaak deze competitie schoot RKVVO uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal was men bij de les en rolden diverse aanvallen op het doel van Rood-Wit. De aanvallers van RKVVO waren een plaag voor de defensie van Rood-Wit. Er ontstonen fraaie kansen voor Jordan Bujitu (wiens schot goed gered werd door het uitgestrekte been van Rood Wit goalie Mark Smulders) en Martijn van Dijk (schot op de paal). Beide RKVVO spelers waren ook de scherprechters bij het 1e doelpunt voor RKVVO. Na een steekpass van Bas van Doormalen in de 15e minuut op Martijn van Dijk over rechts, kon Bujitu uit diens voorzet achter zijn standbeen langs de bal intikken, 1-0.

Vanaf dat moment liet RKVVO zich ver inzakken en om te proberen de Rood Witters naar voren te lokken en zo meer ruimte te creëren voor de snelle mannen. Rood-Wit kreeg daardoor ook meer gelegenheid om druk uit te oefenen op het doel van RKVVO. Dit optisch veldoverwicht leverde in eerste instantie weinig gevaarlijke momenten op. Rood-Wit bleef het voornamelijk proberen met afstandsschoten door onder andere Mark van Doorn, dat net over het RKVVO-doel ging. Even later mocht Rood Wit een drietal corners achter elkaar nemen, maar verder dan eenkopbal van Jim van Beek, die net naast ging, kwam Rood Wit niet. Ook RKVVO kreeg enkele kansen, maar als het gevaarlijk werd, stond Mark Smulders in het Rood Wit doel zijn mannetje.

In de 38e minuut was de defensie van RKVVO even niet bij de les. Een ogenschijnlijk afgeslagen bal over links werd nogmaals in de doelmond gebracht. De Oerlese defensie verkeek zich op deze situatie waardoor plotseling de volledig vrijstaande Stef Schellekens recht voor het doel op een meter of acht, doelman Wouter Verhoeven kon verschalken, 1-1. Lang kon Rood Wit echter niet genieten van deze gelijkmaker. Amper 2 minuten later kon Martijn van Dijk goed doorgaan in het 16 metergebied en ondanks dat hij de bal niet lekker onder controle kreeg, kon hij hem toch intikken. De 2-1 ruststand was daarmee een feit.

In de 2e helft waren de wapenfeiten schaars. RKVVO liet Rood-Wit komen en Rood-Wit was niet bij machte om een echte vuist te maken. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau en wat over bleef waren 2 ploegen die vooral hard aan het werk waren maar weinig goed combinatievoetbal lieten zien. Rood-Wit kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten die vooral richting misten en de spaarzame counters van RKVVO werden rommelig uitgespeeld. Zo werd de ruststand ook de eindstand.

Rood-Wit is voorlopig nog niet vrij van (na-)competitiezorgen en RKVVO blijft de middenmoot prima aanvoeren. Na de wedstrijd was het nog lang gezellig druk in de kantine van RKVVO, en werden de dorpse-twisten snel bijgelegd met een lekker glaasje wijn of een goed glas bier. Zoals het hoort na een enerverende avond.

Doelpunten:
13. Bujitu 1-0, 38. Schellekens 1-1, 40. v. Dijk 2-1

Opstellingen:
RKVVO: Verhoeven; Antonis, Sesink, Mol, Seegers (81. v. Baren); v. Doormalen, v. Reijen, Offermeijer (72. Soetens); Bujitu (81. Jansbeken), Sanders, v. Dijk
Rood Wit: Smulders; Damman, v. Beek, Bettgens, Kluijtmans; Brugman (25. Maes), v. Doorn, Schellekens (76. Djulic); Pieschel, v, Hout (69. Fasen), Lima dos Santos