dinsdag 18 juni 2024
Vreugde bij UNA na de 3-0 van Teun Sebregts (links) - Foto: FEBI

UNA laat ware gezicht weer zien

Zeelst – Vorige week in de uitwedstrijd bij kampioen Jong AZ verloor UNA kansloos met 5-0. Geen schande, dat kan gebeuren tegen een tegenstander die huizenhoog boven de rest van de Tweede Divisie clubs uitstijgt. Het zag er niet goed uit voor de geelzwarten want ze daalden af naar de kelder. Belangrijke oorzaak daarvan is dat er teveel punten lekten in wedstrijden waarin UNA haar ware gezicht niet toonde. Afgelopen zondag kon heel Nederland genieten (via FOX Sport) van een ploeg die laat zien dat ze veel meer in de mars heeft dan de plaats op de ranglijst doet vermoeden.

In de strijd om klassebehoud stond de ploeg van Mark Schenning voor de lastige opgave om VVSB punten afhandig te maken. Nooit waren duels voor de Zeelstenaren echt succesvol tegen de club uit Noordwijkerhout. Afgelopen zondag lukte het wel om de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen te bedwingen. Strijdlust vanaf minuut één stond aan de basis van een zeer belangrijke zege.

Al na een kwartier verschalkte Niek van Boekel keeper Ruben Valk: 1-0. UNA bleef gaan en VVSB had de handen vol om voor verder onheil te voorkomen. Dat onheil had er voor de pauze nog kunnen ontstaan toen Niek van Boekel zijn pogingen tot twee maal toe door Ruben Valk over de lat getild zag.

Na de pauze zakte UNA niet in, maar ging energiek in de aanval. Amper twee minuten in het tweede bedrijf legde Brian Boogers simpel terug op Niek van Boekel en die schoot hard en doeltreffend binnen: 2-0.  VVSB kon zich niet herpakken, want 60 seconden later had Teun Sebregts de 3-0 er al in liggen.  Het tempo dat UNA in de wedstrijd gooide ging er na de riante voorsprong even uit. VVSB kwam nu meer richting het doel aan de Hagendorenseweg en in de 52e minuut kopte Tommy Bekooij de 3-1 binnen. Diezelfde speler had nog bijna voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen, doch hij trof de paal.

UNA maakte afgelopen zondag weer eens duidelijk dat het niet thuis hoort in de kelder van de “horror-competitie” die Tweede Divisie heet.

Doelpunten:
15. Niek v. Boekel 1-0; 47. Niek v, Boekel 2-0, 48. Sebregts 3-0, 52. Bekooij 3-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; v. Weert, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Sebregts, Boogers, N. v. Boekel; v. Wanrooij, v.d. Gevel, Tielemans
VVSB: Valk; Fecunda, Zwart (52. Hogenboom), v.d. Slot, Vijlbrief; Jozic, Ruigrok (79. Broekhuizen), d. Rijk; Parami, Tavilla (79. Immerzeel), Bekooij