vrijdag 19 april 2024

Gretig Marvilde mist vernuft

Haaren – Na de grote domper van vorige week mocht Marvilde vandaag aantreden tegen de “grote mannen” van Nemelaer. In de thuiswedstrijd was Marvilde al na één helft kansloos tegen de mannen uit Haaren en verloor het met 0-3. Vandaag ging de wedstrijd meer gelijk op, maar kreeg de thuisploeg de grote kansen, waardoor Marvilde de punten uiteindelijk toch af moest geven.

De eerste helft had Marvilde het grootste spelaandeel, maar dat leidde niet tot grote kansen. Aangezien Nemelaer naar voren ook weinig te bieden had leverde dit een kansenloze eerste helft op, die dan ook gedoemd was om scoreloos te eindigen. En dat gebeurde dan ook.

De tweede helft was 7 minuten oud toen Nemelaer de score opende. Een aanval over links leverde uiteindelijk een voorzet op van Luuk Vermeer. Joeri Vugts had geen moeite om de bal in het doel te schieten, 1-0. Twee minuten later ging Rick van den Bogaard aan de linkerkant naar voren. Hij gaf de bal voor op Danny Das die op de strafschopstip de bal aan wilde nemen en meteen weg wilde draaien van zijn tegenstander. Helaas plakte de bal niet voldoende aan zijn voet, waardoor de doelman de bal op kon rapen. Twintig minuten voor het einde was weer Rick van den Bogaard aan de linkerkant weg en gaf de bal uiteindelijk terug op Ties Bazelmans. Zijn schot vanaf 20 meter werd door de doelman over de lat getikt.

In de 80e minuut was er een enorme kans voor Nemelaer. Een aanval vanaf links werd voorgezet en door Richard Prinsen bij de eerste paal weggebokst. Hij kon echter niet goed genoeg bij de bal, waardoor deze op 10 meter bij Kevin van Kempen terecht kwam. Het doel was grotendeels leeg, maar toch wist Van Kempen de binnenkant van de paal te raken, waarna de bal weer in de handen van de doelman van Marvilde belandde. Een paar minuten later mocht Joeri Vugts nog een keer aanleggen midden voor het doel net binnen het strafschopgebied. Ook nu wist Richard Prinsen redding te brengen.

Ondertussen was Marvilde steeds opportunistischer aan het spelen en hield het nog maar beperkt spelers achterin. Dat leverde uiteindelijk in blessuretijd, de 2-0 op. Weer over links werd een voorzet gegeven door Joeri Vugts die bij de helemaal vrijstaande Nick Vugts terecht kwam. Ondanks moeite in de aanname wist hij de bal toch in het doel te werken. De strijd was gestreden en dus ging Marvilde puntloos naar huis.

52. Joeri Vugts 1-0, 90. Nick Vugts 2-0

Marvilde: Prinsen; Cools, Louwers, v.d. Wiel, Bartholomeus (83. Jakobs); v.d. Steen (33. v. Vark), Kiebert, Bazelmans; Das, Boogers, v.d. Bogaard