donderdag 25 juli 2024
"Rots in de branding" Pieter Jansbeken ruimt opnieuw de bal in de Oerlese defensie - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO maakt het zich onnodig lastig

Heeze – De heenwedstrijd tegen RKSV Heeze aan het begin van het seizoen resulteerde in een 7-3 monsterzege voor de Oerlenaren. Toen stond de roodgroene ploeg op kop in de 2e klasse. Deze zondag lag de situatie anders. Heeze stond 7e, RKVVO 5e. Een wedstrijd in de middenmoot, tussen 2 ploegen die “veilig” zijn. Maar het werd zeker geen gezapig potje zaterdagavondvoetbal. Dankzij een goede eerste helft won RKVVO opnieuw van de Heezenaren, maar het maakte het zichzelf onnodig moeilijk in de eindfase.

RKVVO speelde het eerste half uur fel en geconcentreerd. Na een kwartier kreeg het dan ook de eerste kans. Een diepe bal op Jordan Bujitu kon de rechtsbuiten van de Oerlenaren nog net bij de achterlijn binnenhouden. Een meter of 7 van de paal tikte hij de bal naar Bart Sanders, die van dichtbij naast tikte. In de 23e minuut ontving diezelfde Bujitu een lange bal. Hij omspeelde zijn tegenstander en net buiten de zestien, recht voor het doel, knalde hij de bal in de hoek in het dak van het doel, 0-1. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor RKVVO. Na een hoekschop kon een hard schot op doel nog door keeper Vincent Jansen gepareerd worden, maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Teun Joppen terecht. Die aarzelde niet en schoot het leer binnen voor de 0-2.

Het in het eerste half uur veel gretiger en feller spelende RKVVO leek opnieuw op een grote score af te gaan. Maar twee minuten na de RKVVO-treffer lag de knikker ineens in het andere doel. Een corner kwam hoog in het doelgebied, waar Steven van Dijk ongehinderd kon inkoppen (waar was de RKVVO-defensie?), 1-2. Na deze tegentreffer kroop er wat angst in het spel van de Oerlenaren, waardoor het spel minder fel werd. Beide ploegen kregen in het laatste kwartier nog wat kleine kansjes, maar dat had niet veel om het lijf. De thee werd dan ook opgezocht met de 1-2 op het scorebord.

Na de thee tapte de thuisclub uit een ander vaatje. Er werd voortdurend aangevallen en druk gezet op het doel van RKVVO. Maar echte grote kansen ontstonden er niet voor Heeze. Met nog 20 minuten te spelen was er een overtreding op Jordan Bujitu. Die leek behandeld te moeten worden door de verzorger, maar omdat Bujitu ineens weer opstond was dat niet meer nodig. Interpreteerde de scheidsrechter dit als tijdrekken? Bujitu kreeg in elk geval een gele kaart. Omdat Jordan vervolgens een opmerking naar de scheidsrechter maakte, kreeg hij meteen een tweede gele kaart. Twee maal geel is rood en Bujitu mocht het veld verlaten.

RKVVO moest met 10 man verder tegen Heeze dat nu kansen rook. De roodgroene ploeg probeerde de druk verder op te voeren, maar verzuimde om echte kansen te creëren. Aanvoerder Ad Snoeijen zakte terug naar de achterste linie om met vele lange ballen zijn voorwaartsen te bereiken. Maar dat was koren op de molen voor de lange mannen in de Oerlese defensie die, onder aanvoering van de onverslijtbare Pieter Jansbeken, het meeste gevaar konden voorkomen. Heeze wilde wel maar kon geen vuist meer maken, zodat RKVVO redelijk simpel met 10 man de eindstreep kon halen, al maakte de Oerlese ploeg het zichzelf extra lastig door de rode kaart van Bujitu.

Doelpunten:
23. Bujitu 0-1, 30. Joppen 0-2, 32. v. Dijk 1-2

Opstellingen:
RKVVO: Verhoeven; Antonis, Jansbeken, Joppen, Segers; v. Reijen, Vruggink, Offermeijer (72. M. Soetens); Bujitu, Sanders (L. Soetens), v. Dijk (88. Borgers)
RKSV Heeze: Jansen; Beelen, Kox, Deelen (35. Doezé), Snoeijen, v.d. Kerkhof, Derkx (72. v.d Eijnden), Moerenhout, v. Dijk (46. d. Groot), v. Lierop, v. Seggelen