donderdag 25 april 2024
Spelmoment op het mooi gelegen sportpark 't Root in Asten

Rood Wit in problemen na verlies bij NWC

Asten – Op Tweede Paasdag speelden de Roodwitten in Asten tegen degradatieconcurrent NWC. Vóór dit duel had Rood-Wit een voorsprong van drie winstpunten op NWC Asten. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. NWC zou bij winst wat lucht krijgen in de strijd om directe degradatie te voorkomen. Rood-Wit zou bij winst wat afstand kunnen nemen van de degradatiezone. De oranjehemden waren een groot deel van de wedstrijd scherper in de duels en je zag bij hen de drive om te winnen. Rood-Wit kreeg weinig grip op de snelle aanvallers van NWC en had tegelijk onvoldoende aanvalskracht om het NWC moeilijk te maken. De terechte nederlaag bracht Rood-Wit in acute degradatieproblemen.

De thuisploeg startte fel waar de roodwitters de nodige moeite mee hadden in met name verdedigend opzicht. Vooral de snelle buitenspeler Jeroen van Deursen werd een ware plaag voor de Rood-Wit defensie. In het eerste kwartier dicteerde NWC het spel en was slechts één kans te noteren voor Stef Fasen met een strak schot van buiten de zestien. Kort hierna stond goalie Mark Smulders goed opgesteld en kon een vlammend schot van NWC nog tot corner verwerken. In de 15e minuut ontsnapte Rood-Wit aan een penalty nadat Robert Bettgens NWC-er Jeroen van Deursen met een duw in de rug ten val bracht in de 16. De supporters van beide teams waren het er snel over eens. De bal had op de stip gemoeten.

Geheel tegen de veldverhouding in scoorde in de 17e minuut Gideon Pieschel met een fraai afstandsschot met zijn linkervoet via de binnenkant van de paal, 0-1. Binnen vier minuten trok NWC de stand weer gelijk. Doordat er slordig werd uitverdedigd kwam de bal terug bij NWC-aanvoerder Arne van Geffen die over de linkerflank de bal met succes hard in de lange hoek schoot, 1-1.

Na ruim een half uur spelen was het opnieuw de nummer 14 Jeroen van Deursen, die de roodwit-defensie weer kinderlijk eenvoudig met zijn snelheid het nakijken gaf. Deze keer trok hij van links het strafschopgebied binnen waar hij licht werd aangetikt door Jordy Maes. Scheidsrechter Linders zag er opnieuw geen strafschop in. Een minuut later was het opnieuw plaaggeest van Deursen die nu recht door het midden de roodwit verdediging het nakijken gaf. Hij kwam vervolgens oog-in-oog te staan met Mark Smulders maar schoot de bal in riante positie keihard naast het doel. De ruststand bleef dan ook 1-1.

In de tweede helft hielden de verdedigers van Rood-Wit de oranjehemden meer in bedwang. Zo trok Rood-Wit wat vaker ten aanval, echter zonder doelrijpe kansen. Het spel golfde op en neer waarbij flink wat strijd werd geleverd. Het was ongetwijfeld niet de sterkste dag van de scheidsrechter want hij nam met enige regelmaat de meest warrige beslissingen die vaak in het voordeel waren van NWC. Ook hier waren de supporters van beide teams het eens.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen (waar Rood-Wit niet ontevreden over mocht zijn), maar in de slotfase besliste NWC het duel met twee doelpunten. In de 88e minuut ontglipte NWC-er Jeroen van Deursen opnieuw aan linkervleugelverdediger Michael Damman en schoot de bal ook nu weer doeltreffend in de lange hoek, 2-1. In de blessuretijd counterde NWC Asten ook nog over rechts naar de 3-1. Opnieuw was van Deursen de Veldhovense verdediging te snel af. Zijn voorzet kwam bij invaller Gianni Steijlen terecht die recht voor het doel keeper Mark Smulders voor de derde maal kansloos liet.

18. Pieschel 0-1, 22. v. Geffen 1-1; 88. v. Deursen 2-1, 90. Steijlen 3-1

Rood Wit: Smulders; Maes, Bettgens, v. Beek, Kluijtmans (21. Damman); Brugman (89. Verhoeven), v. Doorn (89. v.d. Doelen), Schellekens; Lima Dos Santos, Pieschel, Fasen
NWC Asten: Brüsewitz; Bosch, Castelijns, Jansen, Henst, Ghielen (46. Steijlen), v.d. Eijnde, Mulder (46. v. Erp), v. Geffen, v. Bussel, v. Deursen (90. v.d. Bosch)