dinsdag 18 juni 2024

RKVVO in matige wedstrijd niet voorbij RPC

Oerle – Zowel RPC als RKVVO zijn het seizoen begonnen met in elke linie nieuwe gezichten. Het was dan ook al vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het een zoektocht zou worden naar vloeiende combinaties om, zoals dat zo mooi heet, ‘de bal het werk te laten doen’. Beide ploegen waren niet in staat om er voor de toeschouwers een leuke wedstrijd van te maken, waardoor de operator van het scorebord een rustige middag had.

Het veldspel van beide ploegen was niet verzorgd en zowel RKVVO als RPC had veel overtredingen nodig in een ronduit slechte seizoens-ouverture. Als er al een ploeg aanspraak maakte op de overwinning dan was dat RPC. Uit de slechts sporadische kansen waren zij het dichtst bij een treffer. Het is daarbij aan een goed keepende Wouter Verhoeven te danken dat de “nul” echter op het scorebord bleef. Diep in de 1ste helft ranselde Wouter een bal uit het doel na een hard schot van RPC aanvaller van Aller. Dat was eigenlijk de enige echt goede kans die werd opgetekend in de 1ste helft.

Wie had gedacht dat in de tweede helft de ploegen alle schroom van de competitiestart van zich zouden afschudden kwam bedrogen uit. Het spelpeil zakte in de 2e helft naar een bedenkelijk niveau waarbij beide ploegen nauwelijks ruimte konden creëren voor een goede aanval. De beste kans was wederom voor RPC. Na een goede aanval werd door de behendige linksbuiten van RPC de bal knap voor het doel gebracht van Wouter Verhoeven en de volledig vrijstaande Salomon Gebre Dingil van RPC slaagde er een paar meter voor het lege doel van RKVVO in om de bal huizenhoog over te schieten. Een dot van een kans voor RPC, maar tekenend voor de wedstrijd. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef de wedstrijd van een zeer matig niveau. Beide ploegen zullen nog moeten bouwen aan het vertrouwen om een wedstrijd te controleren en via verzorgd veldspel het doel van de tegenstander te zoeken.

Opstelling:

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sesink, Jansbeken, Mol; Vruggink, Paridaans, van den Boomen (46. v. Doormalen); v. Dijk (72. Bujitu), Sanders, Soetens (87. Offermeijer)