dinsdag 23 april 2024
Strijd in de laatste secondes - Foto: Peter van Gerven

RKVVO meest blij met punt tegen Beerse Boys

Oerle – Vanmiddag stond het duel tussen RKVVO en Beerse Boys op het programma, twee ploegen die vorig seizoen nog een stapje hoger op de sportieve ladder uitkwamen, in de 2e klasse. Op de ranglijst gaven ze elkaar niet veel toe met plaatsen in de middenmoot. Beerse Boys kreeg de meeste kansen maar na 90 minuten stond er een 1-1 op het scorebord, waar RKVVO het meest blij mee was. Helaas werd de wedstrijd overschaduwd door een ernstige blessure van Beerse Boys keeper Rob Wilborts.

De eerste helft liet aanvankelijk twee ploegen zien die weinig gevaar konden stichten. De gasten hadden iets meer balbezit wat echter geen kansen opleverde. Pas na een klein kwartier meldde RKVVO zich voor het eerst in het strafschopgebied van Beerse Boys, wat daar een rommelige situatie opleverde, omdat Beerse Boys de bal niet snel kon wegwerken. Het eerste kansje voor RKVVO viel na 20 minuten: een pass van Bart Sanders kwam in de voeten van Martijn van Dijk, maar die strandde op keeper Rob Wilborts.

Na een klein half uur zorgden de gasten aan de andere kant van het veld voor meer gevaar. Beerse Boys zette een aanval op via rechts waarbij de bal strak het strafschopgebied werd ingeschoten. Achterin het strafschopgebied kon Doi Deenen uithalen maar zijn schot belandde op de paal. Het scorebord meldde al enthousiast 0-1 GOAL, maar dat feestje ging vooralsnog even niet door. In de 36e minuut moest RKVVO doelman Stef Biscop gestrekt de hoek in om een schot van Guus Hems uit zijn doel te werken. Drie minuten later was het opnieuw Doi Deenen die redelijk vrijstaand vanaf de punt van het strafschopgebied mocht aanleggen, maar zijn schot ging rakelings naast het Oerse doel. De thee werd vervolgens opgezocht met een 0-0 stand.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, want de grotere kansen waren opnieuw voor Beerse Boys. Eerst strandde RKVVO-spits Bart Sanders nog op de Beerzer doelman, maar in de daaropvolgende counter was het Beerse Boys dat de 0-1 op de slof had. Een schot van Ruud Hems ketste via de uitstekend uitkomende keeper Stef Biscop voor de voeten van Pepijn van Spreuwel, die de bal hard over de kruising van het lege doel schoot. In de 57e minuut opnieuw een fraaie kans voor Beerse Boys: Guus Hems dacht de bal in de verste hoek te krullen maar gelukkig voor Oers zat er nog een nop van een voetbalschoen tussen, waardoor de bal enkele centimeters voorbij de tweede paal over de achterlijn ging. De kansen waren er voor de gasten en een doelpunt kon bijna niet uitblijven.

Dat doelpunt viel dan ook na ruim een uur. Een schot van Joost Schapendonk werd nog gepareerd door keeper Stef Biscop, maar in de rebound was het Pepijn van Spreuwel die de Oerse doelman kansloos liet, 0-1. Na deze treffer kroop RKVVO iets meer uit zijn schulp. Sjors van Baren mocht een verre rush maken over het veld, maar hij strandde op keeper Wilborts. Een kwartier voor tijd was er een ongelukkige botsing tussen RKVVO-aanvaller Bujitu en de Beerzer doelman Wilborts. Bujitu kon de wedstrijd hervatten, maar voor Rob Wilborts zag het er slechter uit. Hij ging met brancard van het veld af en werd vervangen door reservedoelman Giovanni de Vrij (na afloop bleek dat de onfortuinlijke Wilborts een scheenbeenbreuk had opgelopen).

RKVVO zette in de laatste fase nog eens extra druk naar voren. Jordan Bujitu dacht op links na een fraaie passeeractie Joost Schapendonk voorbij te zijn, ware het niet dat de laatste hem opzichtelijk vasthield. Het leidde tot een gele kaart voor Schapendonk maar de vrije schop op de punt van het strafschopgebied leverde niets op. Toch kwam de 1-1 nog op het scorebord. Bart Sanders legde binnen de 16 de bal terug op de meegekomen verdediger Berend Wibbens, die van dichtbij de gelijkmaker kon intikken. Het had een minuut later zelfs nog 2-1 kunnen worden voor RKVVO, toen een schot van Luuk Soetens de lat schampte, maar dat zou niet verdiend zijn geweest. Beide ploegen moesten dan ook met de 1-1 remise genoegen nemen, waar gezien de kansenverhouding, RKVVO nog het meest blij mee mocht zijn.

63. van Spreuwel 1-0; 86. Wibbens 1-1

RKVVO: Biscop; van Baren, IJzerman (60. Wibbens), B. Soetens, Jasper Mol; van der Velden, van Sambeek (60. L. Soetens), Jongenelen (80. van Reijen); Bujitu, Sanders, van Dijk
Beerse Boys: Wilborts (74. de Vrij); Ars, N. van Rooy, R. van Rooy, Schapendonk; van Wanrooij, Scholten, Gooskens; Hems, van Spreuwel, Deenen (66. `D. van Ham)