donderdag 29 februari 2024
De snelle Abdiasis Eenow Dahir in actie tegen JOS - Foto: Thieu Vlemmix

UNA blijft volharden in puntje pakken

Zeelst – Als een wedstrijd van UNA op het totoformulier zou staan en je kruist een drietje aan, dan zit je meestal wel goed. Gelijkspelen is beter dan verliezen, maar niet veel meer. Al vijf keer deze competitie speelden de geelzwarten gelijk en dat is niet erg als je gelijkwaardig bent aan de tegenstander, maar als je duidelijk beter bent doe je jezelf tekort. En dat gold deze zondag opnieuw: UNA was beter maar toch ging voor de 6e keer dit seizoen een gelijkspel de boeken in.

Zoals we dit seizoen gewend zijn begon UNA fel aan de strijd. De gasten van JOS Watergraafsmeer kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van Petar Stoskovic. Ook moeten we er maar aan wennen dat kansen benutten dit seizoen een moeilijke opgave is voor de elf van Harrie Gommans. Een poging van Mitchel van Rosmalen eindigde bij de Amsterdamse doelman en ook een schotje van Azziz Eenow Dahir werd een prooi voor keeper Bas Schol. Maar op slag van rust kreeg UNA toch loon naar werken> een diepe bal van Thomas Horsten kwam bij de3 tweede paal bij Noel van Gerven. Die tikte de bal breed naar Juul Respen die op een meter voor de doellijn simpel de 1-0 kon intikken.

Na rust werd Louisben Jagt binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en Respen schoot vanaf de stip de 2-0 binnen. Daarna verviel UNA weer eens in de oude fout. Zonder noodzaak trok het elftal zich terug en de blauwe Amsterdammers werden steeds gevaarlijker. Het was vragen om problemen en na 57 minuten was het dan ook 2-1, toen Tim Plemper de bal hard in de verste hoek schoot. UNA bleef “doorpielen” en dat werd fataal, want toen Richmond Bossman binnen de 16 een duwtje kreeg van Louisben Jagt, werd dat bestraft met een strafschop. Raymond Fafiani schoot de penalty binnen, en daar was het weer gewoon 2-2. En opnieuw deed UNA zichzelf veel tekort.

Doelpunten:
45. Respen 1-0; 48. Respen 2-0 (str), 56. Plemper 2-1, 69. Fafiani 2-2 (str)

Opstelling:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt, Bassou, van Rosmalen, van Gerven (85. N. van Boekel), Respen, Dahir (66. van den Akker), Boogers
JOS Watergraafsmeer: Schol; Tol, ???, Versteeg, Bossman, Fafiani, Owusu-ansah, Plemper, Bruijn, Nijpels, Schaap. Wissels ingezet: Boersma, Blom, Bergwijn, Albert