donderdag 28 maart 2024
Martijn van Dijk omspeelt de EFC doelman en tekent de 3-1 aan - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO opnieuw de baas over EFC

Oerle – De blijde gezichten van Jeroen Antonis en Pieter Jansbeken zeiden zondag na afloop genoeg. De twee verdedigers van RKVVO hadden de thuiswedstrijd tegen EFC tot een goed einde gebracht en konden samen met hun ploeggenoten een 3-2 overwinning vieren. De blauwgelen wisselden op de ranglijst van de tweede klasse H stuivertje met EFC, zodat RKVVO nu vijfde staat.

De beide teams verstopten zich niet en wilden voetballen. Bovendien was de uitstekende scheidsrechter De Wit niet van plan kaarten te trekken en hield hij duidelijk van een stevige pot. Dit kwam de wedstrijd absoluut ten goede. RKVVO en EFC gingen ook nergens over de schreef en hadden respect voor elkaar. Kortom het werd een leuke pot voetbal in een heerlijk zonnig weertje, met vijf doelpunten.

Al in de 8e minuut kreeg RKVVO een enorme kans. Uit een hoekschop knalde Luc Segers de bal op de voeten van EFC-doelman Jesse Theuws. Hierna werd EFC wat sterker en kreeg het enkele corners. Er vielen echter nog geen treffers. Dit duurde tot aan de 17e minuut, toen Bas van Doormalen een prachtige voorzet van Segers hoog en droog binnenkopte: 1-0. EFC schrok, maar was nauwelijks bekomen van de schrik, toen de 2-0 al op het scorebord stond. Wederom was Van Doormalen de doelpuntenmaker, na een soepele combinatie met Jordan Bujitu.

Het sierde EFC dat het niet bij de pakken neer ging zitten en op jacht ging naar een aansluitingstreffer. Dit lukte al binnen zeven minuten. Max van Limpt en Mike Thijssen sneden door de defensie van RKVVO. Thijssen rondde simpel af: 2-1. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. Een paar minuten voor de rust kreeg EFC nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar doelman Wouter Verhoeven redde knap en in de rebound was het schot van Tim van Ekert te zacht en kon de bal van de lijn worden gered.

Na de rust werden de bezoekers, met Ruben Hermans voor Tom Blox, een stuk sterker en zette het RKVVO verder onder druk. De ploeg van trainer Ronald Tielemans was echter wat gehaast en leed te veel balverlies om écht gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest EFC ook oppassen voor de snelle omschakelingen van RKVVO. Vooralsnog was er geen sprake van grote kansen en kabbelde de wedstrijd enigszins voort. Tot in de 76e minuut toen de thuisclub naar 3-1 counterde. Een slechte pass vanuit de EFC-defensie werd onderschept en Martijn van Dijk werd diep gestuurd. Hij omspeelde doelman Theuws en schoof de bal rustig in.

Opnieuw rechtte EFC de rug en kreeg vrijwel onmiddellijk loon naar werken. Hermans gaf een afgemeten voorzet op Ruan Tiryaki, die schitterend inknikte: 3-2. Met nog een minuut of twaalf te spelen, leek alles nog mogelijk. In de 80e minuut werd de marge bijna weer twee, toen invaller Luuk Soetens vrij voor Theuws verscheen, maar de jonge doelverdediger niet wist te passeren. In een spannende slotfase drong EFC nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer.

RKVVO-aanvoerder Antonis na afloop van de wedstrijd: “Vorige week tegen koploper Venlosche Boys hadden we meer verdiend en hebben we het misschien wel laten liggen. Nu denk ik dat de overwinning terecht was, maar dat we ook een paar keer goed zijn weggekomen. Anderzijds hadden we het in de eerste helft al moeten afmaken, maar we krijgen na de 2-0 veel te snel een doelpunt tegen. Ook na de 3-1 trouwens! Daardoor geven we EFC nog hoop en moeten we alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken. Het voelt wel lekker, deze overwinning. We staan nu vijfde en wie weet wat er in de komende wedstrijden nog gebeurt…”

RKVVO: Verhoeven; Antonis, Jansbeken, Jasper Mol (v. Reijen), Segers (Jorrit Mol); Bujitu (Soetens), Vruggink, Sanders, v. Doormalen, Soetens, v. Dijk
EFC: Jesse Theuws; Thijs Theuws, v. Gerwen, Bartels, Blox (Hermans), Thijssen, Verstappen (v.d. Zanden), v. Sambeeck (d. Haas), Tiryaki, v. Limpt, v. Ekert