donderdag 13 juni 2024
Doelpunt Niek van Boekel - Foto: FEBI

UNA begint te laat aan het karwei

Zeelst – Bijna alle nog resterende wedstrijden in de Tweede Divisie staan in het teken van vechten tegen degradatie. De knotsgekke competitie waarin iedereen zowat van iedereen kan winnen heeft daarvoor gezorgd. De kampioen is bekend en de eerste degradant ook. Toch moet er nog een tweede club afdalen naar de Derde Divisie en de nummers vijftien en zestien belanden in de nacompetitie. UNA, met nota bene al 32 punten op zak, is verre van veilig.

Een overwinning zou de Zeelstenaren heel wat meer lucht geven. Afgelopen zaterdag kwam Barendrecht naar Sportpark Zeelst; geen gemakkelijke tegenstander, want de uitwedstrijd ging met 4-1 verloren.

De Zuid-Hollanders begonnen fel aan de wedstrijd en na amper 40 seconden had Melvin Winterberg de 0-1 al achter doelman Jurgen Pinckers liggen. Pinckers verving Petar Stoskovic, die door familie-omstandigheden niet van de partij was. De ploeg van Adrie Poldervaart toonde veel meer gretigheid en felheid en UNA kwam er nauwelijks aan te pas. In de 37e minuut beging Glenn Schapendonk volgens scheidsrechter Bos een overtreding binnen de beruchte lijnen. Tim Eekman schoot vanaf elf meter raak: 0-2. Toen Bas Mourits er twee minuten later 0-3 van maakte leek het vonnis over UNA geveld, echter in de toegevoegde tijd van de eerste helft bracht Mart v.d. Gevel op aangeven van Benjamin van Wanrooij de stand op 1-3.

Alleen als de mannen van Mark Schenning meteen na de pauze de aansluitingstreffer konden produceren, zou de strijd nog niet verloren zijn. De 2-3 kwam wel op het scorebord, maar pas in de 63e minuut. Niek van Boekel bracht zijn totaal daarmee op vijftien treffers en is daarmee de topscoorder van de Tweede Divisie. In de slotfase probeerde UNA met alle macht de gelijkmaker te forceren. Het was te laat. In de eerste helft ontbrak het aan felheid en concentratie. Dat kon in het tweede bedrijf niet recht gezet worden.

Opstelling:
UNA: Pinckers; v. Weert, Tieben, Schapendonk (65. R. v. Boekel), Scheerlinck; Sebregts (38. v. Wanrooij), Stottelaar, N. v. Boekel; Tielemans (83. v.d. Meer), Boogers, v.d. Gevel