donderdag 18 april 2024
Bart Sanders op snelheid langs Michael Maessen, vlak voor zijn ernstige blessure - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO opnieuw winnaar in Veldhovense derby

Oerle – Het seizoen was al klaar voor RKVVO en Marvilde en dus werd de wedstrijd vandaag alleen gespeeld voor de eer. Het lukte de thuisclub beter om voor die eer te strijden en dus behaalde RKVVO een verdiende overwinning die ook nog behoorlijk hoger uit had kunnen vallen.

In de eerste vijf minuten kreeg RKVVO al drie grote mogelijkheden. Na twee minuten werd Martijn van Dijk op links diep gestuurd. Alleen voor doelman Jeroen Keeris wist de Marvilde-keeper redding te brengen. Eén minuut later nam Jeroen Antonis op rechts bij de zijlijn een vrije trap die, op een paar meter van het doel, net gemist werd door Bart Sanders en weer één minuut later ging Martijn van Dijk opnieuw diep aan de linkerkant, waarna hij de bal voor gaf op Bart Sanders. Gelukkig voor Marvilde wist Michael Maessen de bal nog enigszins te blokken waardoor deze net naast de paal ging tot corner.

De 6e minuut zal Bart Sanders zich nog enige tijd gaan herinneren. Bij een aanval door het midden werd de bal weggewerkt door Tom Vroomen, maar Bart Sanders kwam verkeerd uit en schreeuwde het meteen uit van de pijn. Met een ogenschijnlijk zware knieblessure werd hij 7 minuten later van het veld gedragen op een brancard. Door dit voorval zakte het spelpeil behoorlijk in. Marvilde kreeg in de 15e minuut een kansje, maar Tayfun Yilmaz wist te weinig kracht te zetten achter een voorzet vanaf links van Michael Maessen.

Tien minuten voor de rust gaf Max van de Gevel de bal voor vanaf rechts en kon Muti Nawabi de bal voorbij de tweede paal weer voor het doel brengen. Helaas stond hier geen speler van Marvilde om de bal in het lege doel te schieten. In de 41e minuut mocht Martijn van Dijk het nog een keer proberen tegen Jeroen Keeris, maar ook deze keer was Jeroen de winnaar.

In de laatste minuut viel dan uiteindelijk de verdiende treffer voor RKVVO. Met een steekbal werd Thijs Offermeijer vrij voor Jeroen Keeris gezet. Ook nu bracht de Marvilde doelman redding, maar de rebound werd ingeschoten door Luuk Soetens, 1-0. In de extra tijd mocht Rob van der Plaat aan de linkerkant in het strafschopgebied nog uithalen, maar met de vingertoppen wist Jeroen Keeris de bal uit zijn doel te houden.

In de tweede helft had Marvilde wel meer de bal, maar grote kansen kwamen er nauwelijks. In de 58e minuut haalde Jordan Bujitu aan de rechterkant de achterlijn. Hij gaf de bal terug op Martijn van Dijk die hard op de lat schoot, waarna de rebound voor Marvilde was. Vijf minuten later schoot Thijs Offermeijer, na een aanval over links, op 18 meter de bal diagonaal via binnenkant paal in het doel, 2-0.

In de laatste tien minuten probeerde Marvilde met twee afstandsschoten de aansluitingstreffer nog te maken. In de 82e minuut schoot Max Brans vanaf 20 meter, maar Sven van den Oever pakte de bal uit zijn rechter beneden hoek. Vier minuten later ging Mark Kroon diep op links. Zijn voorzet kwam aan de rechterkant terecht bij Max Brans die de bal terug gaf op Wouter van Vark. Zijn lage voorzet kwam uiteindelijk bij Tommy van de Wiel terecht. Vanaf 20 meter haalde hij hard uit en de bal ging richting de kruising, maar Sven van den Oever bokste de bal uit de bovenhoek.

43. Luc Soetens 1-0; 63. Offermeijer 2-0

RKVVO: v.d. Oever; Segers, Mol, Antonis, Soetens, Plaat (Jongenelen), Offermeijer (Vos), Mol, v. Dijk, Sanders, (Soetens), Bujitu
Marvilde: Keeris; v. Vark, Vroomen, v.d. Wiel, Vroomen, Maessen; Kiebert, Boogers (69. v.d. Weijer), Bazelmans; Yilmaz, v.d. Gevel (72. Brans), Nawabi (80. Kroon)