De RPC-keeper voorkomt dat Stef Schellekens gevaarlijk wordt. Jim van Beek kijkt toe - Foto: C.S. Fotografie

Rood Wit grossiert in gemiste kansen en verliest

Veldhoven – Rood Wit V. kreeg tegen RPC kans op kans. Het vizier stond echter niet op scherp en keeper Tom Verhoeven stond met goed keeperswerk zijn mannetje.

Op eerste pinksterdag trad Rood Wit aan tegen het RPC, uit het Eindhovense stadsdeel Stratum. De heenwedstrijd wist Rood Wit V. met maar liefst 0-4 te winnen. Ook in deze editie kreeg Rood Wit V. veel kansen om doelpunten te maken. De vleugelverdedigers Michael Damman en Remco van Etten kwamen regelmatig naar voren en wisten de spitsen met voorzetten te bedienen. Toch was het RPC dat op voorsprong kwam. In de 19e minuut kwamen de gasten voor de eerste keer echt goed door en dit leverde meteen een doelpunt op. De bal werd vanaf rechts voorgetrokken, Jeffrey Kleine-Deters zat er nog net aan, maar via de doelman belande de bal voor de voeten van Koen van Kemenade. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en bracht RPC op voorsprong. Ook in het restant van de eerste helft kreeg Rood Wit V. via Jan van Hout en Gideon Pieschel nog een aantal mogelijkheden, maar het doel werd niet gevonden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Rood Wit zocht veelvoudig de aanval. Maar de paal stond in de weg (schot van Jan van Hout) en keeper Tom Verhoeven speelde een goede wedstrijd. De doelman van RPC zou deze middag dan ook niet gepasseerd worden. In de slotseconden wist RPC nog wel een keer te scoren. Voorafgaand aan het doelpunt vlagde grensrechter Wijten voor een achterbal, maar scheidsrechter Martens negeerde het vlagsignaal en liet doorspelen. De bal werd voorgetrokken, waarna Rik Strijbosch de 0-2 binnentikte.

19. v. Kemenade 0-1, 89. Strijbosch 0-2

Rood Wit: Kleine-Deters; v. Etten (63. Bierens, v. Beek, Maes, Damman; Günüç, Bettgens (46. Veenstra), Schellekens; Fasen (55. v; Doorn), v. Hout, Pieschel