De 2e periodetitel is knap binnengehaald in Oers! - Foto: Willem Binndendijk

RKVVO pakt 2e periodetitel in Eersel

Eersel – RKVVO en EFC maakten er op sportpark Dieprijt een boeiende wedstrijd van met als inzet de 2de periode. RKVVO wist wat het te doen stond om de periodetitel te pakken: winnen. Alleen zo kon op eigen kracht deze prijs worden binnen gehengeld. Winst van EFC betekende afwachten op het resultaat van Someren en de resterende wedstrijden van EFC in de 2de periode.

Vanaf het beginsignaal was EFC fel aan de bal op een ondergrond die goed voetbal eigenlijk in de weg stond. Een aantal kleinere kansen werden door de achterhoede van RKVVO onschadelijk gemaakt. Een achterhoede overigens die al wedstrijden lang een bijna onneembare vesting is voor iedere tegenstander. Gedurende de eerste helft werd RKVVO geleidelijk sterker. Dit resulteerde in kleine kansen maar de ommekeer kwam vanaf de 30ste minuut. Een eerste grote kans ontstond voor Martijn van Dijk. Zijn inzet werd gestopt door de keeper van EFC maar uit de hoekschop die volgde was het Sam Heinemans die koppend, onhoudbaar voor de keeper, de rechterbovenhoek vond: 0-1. In het vervolg van de 1ste helft ontstonden er nog twee grote kansen voor RKVVO, in het bijzonder Martijn van Dijk, maar hij vond steeds de keeper van EFC op zijn weg of had uiteindelijk net te weinig controle over de bal als gevolg van de slechte veldcondities.

In de 2de helft ging het spel op en neer maar er vielen vooralsnog geen echt grote kansen te noteren. In de 70ste minuut was er een levensgrote kans voor EFC maar Sven van den Oever redde met een katachtige reactie. Zo bleef het lang spannend tot aan de 80ste minuut. Op het middenveld speelde Martijn van Dijk zich tussen een aantal EFC-ers vrij en hij ging samen met Sam Heinemans op het doel van EFC af. Met zijn afgemeten voorzet wist Sam Heinemans wel raad en zo stond het 0-2. De wedstrijd was gespeeld. EFC geloofde er niet echt meer in en RKVVO beperkte zich tot dat waar ze heel goed in zijn geworden, de wedstrijd controleren. De eindstand stond dus op het bord: 0-2.

Met de winst op EFC bekroonde RKVVO een solide reeks in 2019. Tot op heden werd er dit jaar nog niet verloren en het is dus geheel terecht dat de 2de periodetitel in Oerle terecht kwam.

31. Heinemans 0-1; 80. Heinemans 0-2

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren (46. J. Mol), Segers, B. Soetens, Lemmens, Offermeijer (75. v. Doormalen), v. Reijen, Jongenelen, L. Soetens, Heinemans, v. Dijk (88. Braam)