woensdag 19 juni 2024

Basisschool Op Dreef winnaar schoolvoetbaltoernooi

Meerveldhoven – Voor het derde jaar op rij heeft basisschool Op Dreef het schoolvoetbaltoernooi (groep 5-6) bij S.V. Marvilde gewonnen. Wethouder van sportzaken Daan de Kort reikte na afloop de prijzen uit op het toernooi dat al weer voor de 9e keer werd georganiseerd op sportpark Jongelingsveld.

Bijna alle basisscholen van Veldhoven doen mee aan het schoolvoetbaltoernooi bij S.V. Marvilde. Het was dan ook een drukte van jewelste op sportpark Jongelingsveld. Veel jongens èn meisjes hadden het uitermate naar hun zin en maakten er een mooi voetbalfeest van. De Marvilde mascotte Marvil de Leeuw was er ook en werd volop geknuffeld en moest veel poseren met kinderen die met hem op de foto wilden.

De groepen 5 en 6 moesten woensdag (3 april) aantreden voor het schoolvoetbaltoernooi. Hier had de uiteindelijke winnaar, basisschool Op Dreef het zowel in de halve finale als de finale moelijk, maar de hard werkende verdediging en een uitstekende keeper wisten beide wedstrijden de nul te houden. Na een reeks van kansen van beide tegenstanders was één goal genoeg om het toernooi te winnen. De grootste beker was dan ook voor BS Op Dreef en verliezend finalist BS De Berckacker mocht de tweede prijs in ontvangst nemen uit handen van Veldhovens wethouder Daan de Kort.

Bij de groepen 3 en 4 won vorige week (27 maart) basisschool De Heiacker het schoolvoetbaltoernooi. De finale werd hier gespeeld tussen de scholen Zeelsterhof en De Heiacker. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel waarna De Heiacker de penaltyreeks winnend afsloot en de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.

Voor de groepen 7 en 8 van de Veldhovense basisscholen gaat het voetbaltoernooi aanstaande woensdag 10 april plaatsvinden.