dinsdag 19 maart 2024

RKVVO maakt het Sparta’25 niet moeilijk

Oerle – Sparta 25 was te sterk vandaag voor RKVVO. De nummer 5 van de ranglijst uit Beek en Donk begon sterk aan de wedstrijd en wist voor rust 2 keer te scoren via Stan van de Ven en Denzel Hajema. Zeker de 0-1 was symptomatisch voor RKVVO dit seizoen. De Oerlenaren mochten een inworp nemen op de helft van Sparta’25 maar verprutsten de inworp. Hierdoor wist Sparta’25 via drie balcontacten het doel van RKVVO te vinden, ondanks een goede eerste redding van Wouter Verhoeven, 0-1. De 0-2 volgde vrij snel daarna, omdat een diepe bal via doorkoppen voor de voeten kwam van de uitblinkende Denzel Hajema. Hij twijfelde geen moment en wist de touwen van het RKKVO-doel te vinden, 0-2. Dat werd uiteindelijk ook de ruststand, want RKVVO kon in aanvallend opzicht weinig potten breken.

Na rust voerde RKVVO trainer, Matthijn Hoogduijn, een aantal, al dan niet gedwongen, wissels door waardoor de onfortuinlijk gepasseerde Bart Sanders weer in het veld kwam net als de optimaal presterende Bart Braam. Door dit nieuwe elan wist RKVVO , tegen de verhouding in , de gelijkmaker te scoren via 2 maal Bram van Sambeek, die een uitstekende wedstrijd speelde. Dertig seconden kon RKVVO slechts genieten van de 2-2, want Sparta’25 sloeg meteen weer toe door wederom Denzel Hajema, via een geplaatst schot in de verre hoek.

RKVVO strekte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker en ondanks een aantal kleine mogelijkheden was het toch weer Sparta’25 dat wist te scoren via een “A1 -duo” Tim van Horik en Ismail Ramadan. Jorik wist na een rush de bal voor de goal te brengen waar Ismail de bal achter het standbeen fenomenaal wist binnen te tikken. De wedstrijd was hierdoor gespeeld, althans zo leek het totdat in de 90e minuut een diepe bal werd doorgekopt door Ismail Ramadan en Robin Knapp beheerst de 2-5 kon binnenschieten.

Het werd dan ook een verdiende overwinning voor Sparta’25 en het worden nog spannende weken voor RKVVO om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De volgende wedstrijd is tegen Hilvaria, dat vandaag verrassend wist te winnen van Rood Wit Veldhoven.

0-1, Hajema 0-2; van Sambeek 1-2, van Sambeek 2-2, Hajema 2-3, Ramadan 2-4, 90. Knapp 2-5