zaterdag 20 april 2024
Linksback Louisben Jagt passeert zijn tegenstander - Foto: Thieu Vlemmix

Doelpuntenfestival op Sportpark Zeelst

Zeelst – De laatste tijd werd de aanhang van UNA niet verwend met het succes van hun favoriete club. Sterker nog; de geelzwarten presteerden ver beneden de maat. Dat had tot gevolg dat UNA na 2 nederlagen op rij een paar stapjes moest afdalen op de ranglijst. Tijd voor trainer Harrie Gommans om in te grijpen en hij greep in. De basisplaatsen voor de jonkies Assis Dahir en Raoul Bergraaf gaven de Zeelstenaren een heel ander aanzien dan in de recente voorgaande duels.

Deze keer was UNA geen slow starter, maar zocht meteen het doel van Westlandia op. Al na acht minuten zorgde dit voor een treffer. Na een overtreding binnen de zestien op Sten Senders wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Serhat Koç liet vanaf de stip keeper Bob van der Hoek kansloos. Toch kreeg UNA snel daarna een teleurstelling te verwerken toen Tom Scheepers geblesseerd het veld moest verlaten. Aanvallend vervolgden de geelzwarten hun plan. Smaakmaker Dahir, die eigenlijk al lang een plaats in de basis verdiend heeft, had nog pech met zijn schot tegen de paal.

Na ruim een half uur zorgde doelpuntenmaker Serhat Koç voor de 2-0. Daarna had het voor de pauze nog 3-0 of 4-0 kunnen worden, want Brian Boogers presteerde het om vanaf drie meter voor een leeg doel tegen de paal te schieten en Rob van Boekel kon in kansrijke positie slechts de vuist van Westlandia doelman Bob van der Hoek raken.

Tien minuten na rust moest ook Noёl van Gerven het veld met een kwetsuur verlaten en Niek van Boekel kwam in de ploeg. Ondanks het advies van de overheid om minder gas te gaan gebruiken zette UNA de kraan open. Binnen 10 minuten liep UNA uit van 2-0 naar 5-0, door doelpunten van Dahir, Niek van Boekel en nogmaals Dahir.

Tien minuten later bepaalde Koç de eindstand op 6-0. Scheidsrechter Jensch uit Almere zag ook wel dat er voor de club uit Naaldwijk geen eer meer te behalen was en maakte voor de 90 op het scorebord was verschenen een eind aan de wedstrijd. Het was deze zondag een ferme opsteker voor geelzwart na de zwakke periode van de laatste weken.

7. Koç 1-0 (str), 33. Koç 2-0; 59. Dahir 3-0, 62. N. van Boekel 4-0, 69. Dahir 5-0, Sijbers 6-0

UNA: Huybers; Berggraaf, van Gerven (55. N. van Boekel), Scheepers (11. Sijbers), Jagt (75. Wijnsma); Boogers (75. Nguyen), Franssen, R. van Boekel; Senders, Koç, Dahir (75. Tielemans)
Westlandia: B. van der Hoek; Nwankwo, den hartog, Frederico, Bransen, Vissers, Markes, Beeldstroo, Kuhn, Verbeek, Nijbacker, van der Hoek