dinsdag 18 juni 2024

RKVVO voorkomt directe degradatie

Geldrop – Op voorhand was duidelijk dat deze wedstrijd voor Braakhuizen de laatste strohalm was om rechtstreekse degradatie af te wenden. Op 3 punten achter de nacompetitie-plaatsen moest er gewonnen worden van RKVVO. RKVVO was dus gewaarschuwd. Door schorsingen en blessures was het Oerse elftal op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Met liefst 3 spelers van de A1 trad het elftal aan tegen een strijdlustige tegenstander.

Het begin van de wedstrijd gaf een licht overwicht te zien voor RKVVO maar de eerste kleine kans was voor Braakhuizen. Het schot van afstand werd vakkundig gekeerd door RKVVO sluitpost Robert Koek. In de 15e minuut was het Bram van Sambeek die een afstandsschot plaatste wat door de keeper van Braakhuizen over de achterlijn werd gewerkt. Uit de corner die resteerde was het Luc Segers die de 0-1 liet aantekenen met een geplaatste kopbal. Luc Segers, een van de A1 spelers en debuterend in de RKVVO hoofdmacht. Een mooie opsteker voor RKVVO wat vervolgens de wedstrijd stevig in handen nam. In de 20e minuut was het opnieuw raak. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het doel van Braakhuizen en Jordan Bujitu zorgde met een hakbal voor een verdiende 0-2 voorsprong. In het vervolg van de 1e helft waren er nog kleine kansen voor RKVVO maar een verdere treffer bleef uit. Ruststand 0-2.

In de tweede helft ging RKVVO door met waar het gebleven was: aanvallen. In de 51e minuut leverde dat meteen resultaat op. Bas van Doormalen brak door op rechts en gaf een strakke lage voorzet voor het doel van Braakhuizen. Braakhuizen verdediger Mark Raijmakers stond daardoor zo onder druk dat hij de bal in eigen doel werkte, 0-3. De wedstrijd leek gespeeld maar in het vervolg van de wedstrijd kreeg Braakhuizen toch nog een aantal goede kansen. In de 66e minuut stond een aanvaller van Braakhuizen oog in oog met Robert Koek maar hij schoot over. Maar amper 1 minuut later was het dan toch raak voor Braakhuizen. Na een misverstand in de verdediging kon Ibrahim Sanatci van Braakhuizen de bal oppikken en Robert Koek passeren, 1-3. Het slotakkoord was voor RKVVO. Uit een regen van kansen, die ontstonden doordat Braakhuizen een extra man naar voren schoof, was het Sam Heinemans die in de 90e minuut de 1-4 liet aantekenen. Een volkomen verdiende overwinning voor RKVVO dat oppermachtig was in Geldrop. Met deze uitslag tankt RKVVO vertrouwen voor de komende wedstrijden die hoogstwaarschijnlijk zullen uitmonden in de nacompetitie om klassebehoud in de klasse 2F.