maandag 27 mei 2024
Balcontrole bij Rood-Wit spits Van Hout voordat Van de Wiel van Marvilde kan ingrijpen - Foto: Ronald Otter

10 Rood-Witters te sterk voor koploper Marvilde

Veldhoven – Een aantal weken geleden speelde Marvilde tegen Someren. Er werd goed gespeeld en bij een 1-1 stand 10 minuten voor de rust kreeg een speler van Someren rood. De spelers dachten wel even te gaan winnen, maar op het einde werd met 5-1 verloren. Vandaag tegen Rood Wit stond Marvilde na 15 minuten met 0-1 voor en had ook Rood Wit een rode kaart gehad. Ook nu wist Marvilde de overwinning niet te behalen tegen 10 man …… het werd 3-1 voor Rood Wit. Rood Wit had daarentegen nog slechts een minieme kans om een prijs te halen in de 2e klasse. Maar ze grepen die kans wèl met overtuiging!

De wedstrijd begon prima voor Marvilde. In de 8e minuut was er geklungel in de verdediging van Rood Wit en kon Rick van den Bogaard de bal op de rand van het strafschopgebied meegeven aan Tayfun Yilmaz. Tayfun nam de bal goed mee, iets aan de linkerkant, maar schoot de bal voorlangs. Vijf minuten later ging Erwin Isbouts diep. Hij klopte op snelheid Stef Schellekens die hierna aan de noodrem trok. Rood voor Schellekens en een vrije trap midden voor het doel voor Marvilde. De bal op 20 meter van het doel werd feilloos binnengetrapt door Erwin Isbouts, 0-1. Hierna trok Marvilde zich terug en dacht met counters tot meer doelpunten te kunnen komen. In de eerste helft kwamen er echter alleen nog kansen voor Rood Wit. In de 28e minuut gaf Dwayne Bijvelds voor vanaf rechts en bij de tweede paal kopte Joey Hellstern voor het doel langs. Eén minuut later zette Jan van Hout goed door, maar vlak voor Sten Otter wist hij de doelman niet te passeren.

De tweede helft ging verder waar de eerste opgehouden was, maar dit keer wist Rood Wit de kansen wèl te benutten. In de 58e minuut gaf Dwayne Bijvelds de bal voor vanaf rechts en bij de eerste paal tikte Jan van Hout de 1-1 binnen. Tien minuten later mocht Jan van Hout hard uithalen op het doel van Marvilde, maar zijn schot van net buiten de zestien werd goed door Sten Otter gered. Meteen daarna een uitval van Marvilde over de linkerkant. Tayfun Yilmaz schoot, in het strafschopgebied aangekomen, op zeven meter van de achterlijn voor het doel langs. In de 69e minuut gaf Michael Damman de bal voor vanaf rechts en kon Joey Hellstern de bal midden voor het doel intikken, 2-1. En weer drie minuten later deed Hellstern het zelf. Hij ging diep en schoot in het strafschopgebied iets rechts de bal diagonaal in het doel, 3-1. Hierna gooide Marvilde alles op de aanval. Gijs Kiebert kwam er als lange spits in en laatste man Stijn Louwers ging ook in de spits spelen. In de 74e minuut had dit bijna resultaat.

Davy Brugman voorkomt op de doellijn een treffer van Marvilde-aanvaller Gijs Kiebert - Foto: Ronald Otter
Davy Brugman voorkomt op de doellijn een treffer van Marvilde-aanvaller Gijs Kiebert – Foto: Ronald Otter

Een corner vanaf rechts kwam voor de voeten van Gijs Kiebert, maar hij kon de bal net niet goed genoeg inschieten, zodat Davy Brugman op de doellijn in de korte hoek kon redden. In de 80e minuut schoot Erwin Isbouts een vrije trap op 23 meter van het doel op de lat en twee minuten later vanaf 20 meter snoeihard op de paal. Vier minuten voor het einde werd Stijn Louwers iets aan de rechterkant goed vrijgespeeld, maar vanaf 14 meter schoot hij voorlangs.

Rood Wit, dat ruim 75 minuten met 10 man speelde, was dit seizoen voor de tweede maal de baas over plaatsgenoot Marvilde. De Meerveldhovenaren hebben opnieuw een kans verspeeld om op de rand van de 1e klasse te komen, maar hebben vooralsnog altijd de beste papieren. Volgende week zal, uit bij SV Blerick, dan wel gewonnen moeten worden, wat een lastige klus gaat worden. Bij een nederlaag gaat Blerick over Marvilde heen (2 punten).
En zelfs Rood Wit, dat nu 4e staat, mengt zich weer in de titelstrijd met 3 punten achterstand op Marvilde. Komende zondag speelt Rood Wit uit tegen de nummer 3, EFC. En wie zegt nu dat deze 2e klasse F niet één van de spannendste competities in Nederland is ….. ?

Opstellingen
Rood Wit V: Bouwman; Damman, v.Beek, Maes, Cox; Brugman, Bijvelds, Schellekens; v. Hout, Hellstern, Pieschel
Marvilde: Otter; Bartholomeus, Louwers, v.d.Wiel, Cools; Bakermans (74. Kiebert), Bartels, Isbouts; Bogers, Yilmaz, v.d.Bogaard