dinsdag 16 juli 2024

Wielerweekend Omloop der Kempen

Op 21 en 22 mei vindt het wielerweekend ‘Omloop der Kempen’ plaats. Hierin is ook ruimte gemaakt voor een wielerwedstrijd voor mensen met beperking en een dikke-banden-race voor de schooljeugd.

De Stichting Omloop der Kempen, TWC Tempo en TWC ATB Brabantia hebben de handen ineen geslagen om in het weekend van 21 en 22 mei a.s. de Omloop der Kempen en de Ronde van Veldhoven te combineren. Er is een uitgebreid programma samengesteld waarin iedereen de gelegenheid krijgt om deel te nemen: wedstrijdrijders en toerfietsers. Meer informatie is te vinden via www.omloopderkempen.nl

Aankomst OdK

In het programma zijn twee bijzondere wedstrijden/fietstochten opgenomen:

Dikke Bandenrace voor de schooljeugd

Zit je op school en wil je graag je krachten op de fiets eens meten met je leeftijdsgenoten of ken je iemand die dat wil: meld je aan via wielerweekend@omloopderkempen.nl of via 040-2053276. Je mag deelnemen op iedere soort fiets, als hij maar veilig is. Er is een prijsje voor iedere deelnemer en voor een valhelm wordt gezorgd.

Wedstrijd en fietstocht voor mensen met een beperking

Voor het eerst wordt er ook een wedstrijd gereden voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, die niet in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie maar die het mogelijk wel heel leuk vinden om eens een wedstrijdje te proberen of gewoon mee willen fietsen, alleen of met hun begeleider. Na afloop word je ontvangen in de VIP-tent en word je getrakteerd op enkele consumpties. Zou je graag deelnemen, of ken je iemand van wie je denkt dat hij of zij het wel eens zou willen proberen: meld je aan via wielerweekend@omloopderkempen.nl of via 040-2053276. Voor valhelmen wordt gezorgd. Als je dat wilt kan de organisatie voor een geschikte fiets zorgen, ook voor een tandem of driewielfiets. Wacht in dat geval niet te lang met je aan te melden.