Jeroen Stottelaar in een kopduel met twee OJC spelers - Foto: Carla Slaats

Scheidsrechter helpt Brabantse derby om zeep

Zeelst – Als in een wedstrijdverslag de naam van de scheidsrechter niet voor komt is dat meestal een bewijs dat de leidsman zijn taak naar behoren heeft vervuld. Als dat wel zo is dan is er iets niet in de haak. Afgelopen zondag kon niemand ontkennen dat scheidsrechter Steeg zijn stempel drukte op de wedstrijd UNA-OJC Rosmalen. Hij was de man in het grijs, maar zeker geen grijze muis. Hij viel op en dat kostte UNA de kop. De belangen voor de Zeelstenaren waren groot. Winst moest op het scorebord en als dat niet gebeurde zou de begeerde plaats bij de eerste zeven danig in het gedrang komen.

Van meet af aan zochten de geelzwarten de aanval en een vroege treffer kon het duel bepalen. Die treffer kwam er ook, want in minuut twaalf schoot Teun Sebregts de knikker fraai achter doelman Koen van Boxtel. De score had nog voor rust uitgebouwd kunnen worden. Nick Tielemans knalde op de vuisten van Van Boxtel. Sporadisch vertoonde het team van trainer Dennis Dekkers zich voor het doel van Petar Stoskovic. Meestal zonder gevaar, maar vlak voor rust begon meneer Steeg aan zijn show. In een duel om de bal in het UNA strafschopgebied oordeelde hij ten onrechte dat de bal op de stip moest. Natuurlijk leverde dit veel protesten op uit het UNA kamp. Glenn Schapendonk kreeg geel. De wedstrijd lag door alle commotie lange tijd stil. Toen de penalty genomen moest worden lagen er twee ballen op het veld. Schapendonk trapte er eentje buiten en Steeg greep weer naar geel en dus uiteindelijk rood voor Glenn.  Jelle Schijvenaars trapte het cadeautje binnen: 1-1 en UNA stond met tien man.

Met dit tiental bleven de geelzwarten nog de bovenliggende partij. Rob van Boekel had pech toen hij tot twee maal toe de vuisten van de OJC-doelman trof. Het wachten was op de voorsprong van UNA, maar meneer Steeg vond het weer tijd voor zijn show. Jeroen Stottelaar en Jelle Scholts trapten beiden tegen de bal. Bij UNA is bekend dat Jeroen heel wat trapvermogen in zijn been heeft. Geen overtreding, doch Scholts raakte geblesseerd. Uiteindelijk werd Stottelaar toch de dupe. Een van de zes gele prenten werd zijn deel.

UNA bleef met tien man knokken voor de voorsprong, maar in de 63e minuut sloeg het noodlot toe. OJC waagde zich voor het doel van de Zeelstenaren en uiteindelijk ging de bal via een voet van een UNA verdediger via de paal achter Petar Stoskovic: 1-2.

Dikke pech voor UNA, dat een plaats bij de beste zeven in de topklasse steeds meer uit het oog ziet verdwijnen. De wedstrijd tegen OJC Rosmalen had daar verandering in kunnen en moeten brengen, ware het niet dat scheidsrechter Steeg een vervelende stempel op het duel drukte. Drie keer fluiten voor het einde van de wedstrijd beheerste hij goed, maar klok kijken was ook niet zijn sterke punt. Met de stopwatch erbij lag de wedstrijd in de tweede helft negen minuten en 50 seconden stil. Steeg vond vier minuten extra ook voldoende voor extra tijd.

Opstellingen
UNA: Stoskovic; v. Weert, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar (66. v. Wanrooij), Sebregts, N. v. Boekel (78. v. Beers); R. v. Boekel, Janssen (46. Tieben), Tielemans
OJC Rosmalen: v. Boxtel; Scholts, Scholten, Peters, Alakman, Strijbosch, Schijvenaars, Huijgens, Habraken, v. Beekveld, v. Heijnsbergen