vrijdag 19 april 2024
Zeven minuten voor tijd toch nog de beslissing: 0-1 door Luc Segers (geheel rechts) - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO wint weinig spectaculaire derby

Veldhoven-Dorp – Het was een mooie affiche: Rood-Wit versus RKVVO op de eerste competitiedag. Ook het weer was prachtig maar de spelers binnen de lijnen vermaakten de supporters langs de lijn niet. Van een derby mag je meer verwachten, echter de echte strijd tussen de teams ontbrak. Beide teams wilden niet verliezen. Toch was het RKVVO dat in de slotfase de winst pakte door een rake kopbal van Luc Segers over de uitgekomen Rood-Wit-goalie, 0-1.

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten of kansen. RKVVO zette druk naar voren waardoor de gasten veelvuldig op de helft van Rood Wit acteerden. De thuisploeg daarentegen speelde verdedigend en probeerde door de lange pass de spitsen te bereiken. De passes naar voren waren echter vaak niet zuiver genoeg. Kort voor het rustsignaal vuurde RKVVO-er Luc Segers de bal vanaf 30 meter richting de kruising van het Rood-Wit-doel maar Mark Smulders redde fraai.

Na de pauze kwam Rood-Wit iets feller uit de kleedkamer. Maar ook in de tweede helft was Rood-Wit niet bij machte om kansen af te dwingen. RKVVO-keeper Willem Huijbers had het dan ook erg rustig. RKVVO daarentegen kreeg twee dotten van kansen om te scoren. De eerste was na een uur spelen voor RKVVO-er Jordi Verhoeven. Hij lepelde de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied over de twijfelende keeper van Rood-Wit, maar de bal verdween rakelings naast het doel. De tweede kans was voor Wesley van Reijen die de bal breed legde op een medespeler maar die werd ternauwernood reglementair geblokt.

In de slotfase werd RKVVO-er Luc Segers de matchwinner met het enige doelpunt in deze matige derby. Zijn kopbal over de uitgekomen keeper Mark Smulders besliste het duel. In de blessuretijd kreeg RKVVO-invaller Jordan Bujitu nog direct rood van scheidsrechter Mohamed Azarfane na een (onopzettelijke) elleboogbeweging in het gezicht van de linkervleugelverdediger Alain Plaum van Rood-Wit. Desondanks was het een sportief duel dat uitstekend werd geleid door de genoemde scheidsrechter.