woensdag 24 april 2024
Boogers (10) zet voor op Tielemans - Foto: Thieu Vlemmix

UNA blaft wel, maar bijt niet

Zeelst – Vorig seizoen won UNA thuis met 2-1 van Hoogland. Toen waren de gasten al een laagvlieger en afgelopen zondag was dat niet veel beter. Nagenoeg de complete wedstrijd liep UNA vooruit in de strijd, maar het ontbrak in de beslissende fase aan creativiteit. De gasten kwamen af en toe voor het doel van Yanick Derix en slaagden erin om twee maal doeltreffend uit te halen. Ondanks het sterke veldspel van UNA kwamen de mannen van Harrie Gommans ook niet verder dan twee treffers.

Vanaf minuut één zette UNA de gasten onder druk. Die pressie duurde meestal tot de zestien meterlijn, want scoringskansen waren met een loep nog nauwelijks te zien. Brian Boogers kreeg er een, maar hij schoot tegen doelman Sebastiaan Bruins aan. Bij een van de sporadische aanvallen van de Hooglanders was het wel raak. In eerste instantie moest Derix een vrije trap van Bas Wobber tot hoekschop verwerken en na die corner knalde Oskar van Logtestijn de bal in de touwen: 0-1.

UNA nam de draad weer op en vier minuten voor rust werd het 1-1 via Ritchie Sam Anpong. Het feit dat een verdediger moet scoren zegt al veel over spelers die met aanvallen zijn belast.

Na rust zou het moeten gebeuren en aanvankelijk leek het daar ook op. In de 57e minuut schoot Brian Boogers de 2-1 achter Bruins. De voorsprong was er weer. Maar UNA liet even de teugels vieren en daar profiteerde Hoogland weer gretig van, zodat Logtestijn bracht de 2-2 op het scorebord. De Zeelstenaren kregen nu haast, maar liepen achter de feiten aan. Veel druk, weinig creativiteit. Zo bleef het bij 2-2 en Hoogland is van de laatste plaats verlost.

17. Logtestijn 0-1, 41. Anpong 1-1; 57. Boogers 2-1, 66. Logtestijn 2-2

UNA: Derix; Horsten, Scheepers, Anpong, Jagt; Senders, N. v. Boekel, Boogers; Willems (67. v.d. Akker), v.d. Gevel, Tielemans
Hoogland: Bruins; Voorwald, Renfurm, Hienekamp, v. Logtestijn, Kersten, Mocking, Boelens, v.d. Meer, Heus, Wobbes