donderdag 25 april 2024

Marvilde opent met winst op Someren

Meerveldhoven – Na een perfect gelopen bekercompetitie met 3 overwinningen begon vandaag het “echte” werk. In een thuiswedstrijd trof Marvilde meteen de altijd lastige tegenstander SV Someren, endat was vandaag niet anders. Uiteindelijk werd met 2-1 gewonnen, waar een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weerspiegeld.

Someren was aanvankelijk dreigender. In de 9e minuut raakte Koen de Louw (na een voorzet van Thijs Martens) de bal meer met zijn schouder dan met zijn hoofd, waardoor die over de achterlijn ging. In de 18e minuut kreeg Marvilde haar de eerste grote kans die meteen raak was. Anwar Janssen werd diepgestuurd. Hij gaf de bal terug op Clint van Doorn die hem panklaar op het hoofd van Jeroen van de Kerkhof deponeerde. Die had vrijstaand midden voor het doel geen moeite om de 1-0 binnen te koppen.

Hierna was Marvilde een tijdje de betere ploeg. In de 25e minuut kopte Mathijs de Bie goed in, waarna Sil Joosten met moeite kon redden. Zes minuten later gaf Mathijs de Bie de bal voor en bij de tweede paal tikte Gjalt Burger de bal tot corner. Kort voor de rust werd de net ingevallen Jens Kantelberg (voor de geblesseerde Rikkert Dings) diepgestuurd door Clint van Doorn. Jens was net eerder bij de bal dan de doelman van Someren, maar deze wist de bal toch te verwerken tot corner.

In de 5e minuut na de rust nam Anwar Janssen een corner. Bij de eerste paal kopte Twan Demin hard op de onderkant van de lat, maar de bal ging niet over de doellijn. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Thijs Martens was de snelste aan de rechterkant en gaf de bal over de grond voor. Enkele spelers misten de voorzet, waardoor Maico Meulen midden voor het doel voor de 1-1 zorgde.

Hierna leek Someren door te stoten, maar Marvilde onderbrak dit overwicht in de 64e minuut. Tayfun Yilmaz verdiende op rechts een corner die door Yurjen de Jongh genomen werd. Bij de tweede paal kopte Mathijs de Bie de bal prima in het doel, 2-1. De wedstrijd werd hierna erg rommelig. De enige grote kans kwam voor Koen de Louw die in de 82e minuut dichtbij de paal inschoot, maar Sam van Rooij bracht redding. De enige negatieve vermelding is nog voor Robbert Born die in de 87e minuut volledig onnodig veel te hard doorging aan de zijlijn en hiervoor een verdiende rode kaart kreeg. Someren bleef hierna drukken, maar kwam niet meer tot uitgespeelde kansen.

18. v.d. Kerkhof 1-0; 52. Meulen 1-1, 64. d. Bie 2-1

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, Dings (33. Kantelberg) , R. Born, v. Vark: d. Jongh, M. v. Doorn, Demin, Janssen (81. Megens), v.d. Kerkhof (46. Yilmaz), d. Bie
SV Someren: Joosten; W. v.d. Boomen, N. d. Louw, v. Stratum, Burger (Bouwmans), v.d. Velden (L. Hoeben), Meulen, Sonnemans, K. d. Louw, J. Hoeben (T. v.d. Boomen), Martens