donderdag 18 april 2024
Jan van Hout en Davy Brugmans gaan het duel aan, Stef Fasen kijkt toe - Foto: Margo's Fotografie

Rood Wit doorbreekt slechte serie met winst op Someren

Veldhoven – Het ging niet al te best met Rood Wit. Na 3 nederlagen op rij was de Veldhovense ploeg gezakt van een 2e naar een 10e plaats. En ook het komende programma is lastig: volgende week op bezoek bij koploper FC Eindhoven AV en deze zondag thuis tegen de nummer 4, SV Someren. Toch kon Rood Wit in een vooral goede 2e helft de wedstrijd naar zich toe trekken, 3 belangrijke punten binnenslepen en wat meer afstand nemen van de staartploegen.

Het begin was echter voor de gasten. Met goed combinerend spel drongen ze Rood Wit terug in de verdediging en al snel kreeg Someren opgelegde kansen. In de 2e minuut lag de 0-1 al bijna in het Rood Wit-doel. Een hoekschop werd door Luc Bouwmans vanaf de 16 door een mêlee van spelers richting de 2e paal geschoten, waar de bal nog net van de doellijn werd weggetikt. Vier minuten later ging een hoekschop van Justin Hoeben rakelings voor het Veldhovense doel langs zonder dat iemand hem aanraakte. Er volgden nog een vijftal corners in het voordeel van Someren, maar de thuisploeg bleef overeind.

Pas na een kwartier kroop Rood Wit uit zijn schulp. Een voorzet vanaf links van Stef Fasen kon bij de tweede paal net niet ingetikt worden door Stef Schellekens. Zeven minuten later was het wèl raak. Een hoekschop van Mark van Doorn kwam diep achter in het strafschopgebied terecht, waar centrale verdediger Jim van Beek hoog springend de bal perfect in het Somerense doel kopte, 1-0.

Meteen daarna probeerde Someren wat terug te doen. Een schot vanaf rand strafschopgebied van Koen de Louw ketste via een been van een roodwitter naar de tegenovergestelde hoek van het doel, maar ging net naast. De daaropvolgende corner werd rakelings over de kruising geschoten. Ook in de rest van de eerste helft bleef Someren de aanval opzoeken en Rood Wit kwam er nauwelijks nog gevaarlijk uit. Drie minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter De Vaan ging een schot van Robin van Aker nog net over het Veldhovense doel, maar twee minuten later lag de bal toch in het net. Een voorzet vanaf rechts van Luc Bouwmans werd door een geheel vrijstaande Mike Kusters bij de tweede paal simpel ingeschoten. Net voor rust stond dan toch de verdiende 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft trok Rood Wit feller van leer. Met beleving en passie gingen de Veldhovenaren de strijd aan wat al snel tot de 2-1 leidde. Na een ingooi op rechts stond Rachid Chelah in het strafschopgebied op de goede plaats om met een intikker de 2-1 te scoren. Someren kwam er in de 59e minuut gevaarlijk uit toen Koen de Louw de bal aangespeeld kreeg en met twee Rood Wit-verdedigers in zijn rug recht voor het doel op keeper Mark Smulders afging. De Louw tikte de bal echter net iets te ver voor zich uit, waardoor de Rood Wit-keeper de bal kon onderscheppen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd probeerde Someren met alles en iedereen de gelijkmaker te forceren (zelfs de Somerense keeper meldde zich op de Rood Wit-helft), maar ondanks dit offensief leidde het niet meer tot echte kansen.

Met de overwinning op het hoger geplaatste Someren heeft Rood Wit de slechte serie van 3 nederlagen op rij doorbroken. Volgende week gaat de Veldhovense ploeg proberen de tweede horde te nemen: een uitwedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat-nummer-één, FC Eindhoven AV.

24. v. Beek 1-0, 44. Kusters 1-1; 52. Chelah 2-1

Rood Wit: Smulders; v. Doorn, Maes, v. Beek, Slegers; Schellekens (68. Bettgens), Brugman, Günüç; v. Hout (61. Meulenbroek), Chelah, Fasen (83. v. Bladel)
SV Someren: Werts; v.d. Boomen, v.d. Aker, Schweren, Kusters; v.d. Velden (84. Sonnemans), Hoeben, d. Louw; Zeroual (80. Venhuizen), Bouwmans, Peters (71. Loomans)