woensdag 24 april 2024
Martijn van Dijk neemt het doel van Hilvaria onder vuur - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO doet goede zaken in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek – De competitie verliep voor RKVVO nog niet zo voorspoedig als men in Oerle gehoopt had. Een 1-na-laatste plaats in de 2e klasse na 9 wedstrijden met slechts 7 gescoorde doelpunten hield niet over. Er was de blauw-gelen dan ook alles aan gelegen om op deze natte zondag vol voor de winst te gaan tegen middenmoter Hilvaria.

Al vanaf de eerste minuten van de wedstrijd was duidelijk dat RKVVO niet naar Hilvarenbeek was vertrokken om Hilvaria in de wedstrijd te laten komen. RKVVO was dominant en een golf van gevaarlijke aanvallen rolde op het doel van Hilvaria af. In de 6e minuut was het een voorzet uit een vrije trap van Bas van Doormalen die door de defensie van Hilvaria totaal verkeerd werd getaxeerd waardoor uiteindelijk Dylan Lemmens kon inkoppen, 0-1. Als een wonder bleef Hilvaria verder leed bespaard in die eerste minuten.

In de 30e minuut was het dan toch wederom raak. Goed doorzetten vanaf het middenveld door een aantal RKVVO-ers waaronder spits Jordi Verhoeven bracht Luc Soetens in kansrijke positie en zijn schot was de keeper van Hilvaria te machtig, 0-2. In de 38e minuut was er nog een schot op de paal van Martijn van Dijk. Het rustsignaal brak uiteindelijk aan met 0-2 op het scorebord, maar dat had net zo goed 0-5 kunnen zijn.

In de 2de helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en waren er slechts sporadisch kansen over en weer. Echt doelrijpe, uitgespeelde, kansen bleven dan ook uit. RKVVO bleef gemakkelijk overeind tegen een onmachtig Hilvaria. En die keren dat Hilvaria de aanval zocht stond er een ijzersterke defensie van RKVVO. Veelal ging de aanval van Hilvaria over links maar dan stond daar altijd de onverzettelijk Sjors van Baren die een dijk van een wedstrijd speelde. Met deze overwinning hervindt RKVVO de aansluiting met het brede middenveld in de stand van de competitie.

6. Lemmens 0-1, 30. L. Soetens 0-2

Opstelling:
RKVVO: Santosh; v. Baren, Lemmens, Segers, B. Soetens; Jongenelen, v. Doormalen (Offermeijer), v. Reijen; v. Dijk, Verhoeven (Mol), L. Soetens (Mol)