UNA met de hakken over de sloot

Cuijk – Wedstrijden op de Groenendijkse Kampen waren nooit makkelijk voor UNA. Vaak trokken de rood witten daar aan het langste eind. Afgelopen zondag won UNA met een benauwde 0-1. Gezien het gelijkspel van Jong Volendam klimmen de Zeelstenaren op naar plaats twee op de ranglijst. Belangrijk detail: Ook leider TEC liet twee punten glippen tegen Blauw Geel’38.

Het was geen beste wedstrijd die UNA op de povere grasmat van JVC afleverde. Het team van Jeroen van Bezouwen ging fel van start en was dreigend aanwezig. UNA blafte wel, maar beet niet. Af en toe kreeg de thuisploeg een kans om op voorsprong te komen. Rik Remirie was wel heel dicht bij een treffer, maar Yannick Derix bracht redding met zijn vuist. In aanvallend opzicht kreeg UNA twee mogelijkheden: Brian Boogers mikte naast en even later voorkwam keeper Yorrit Kanters zijn treffer.

UNA pakte de tweede helft weer enthousiast op, maar scoren was aanvankelijk een dik probleem. Toch kwamen de geelzwarten in de 64e minuut aan de leiding via twee verdedigers. Pieter Jan Scheerlinck slingerde de bal voor en bij de tweede paal kopte Lex van Dijk raak. Met nog 26 minuten te gaan nam UNA het risico om de voorsprong te gaan consolideren en kroop nog door het oog van de naald toen een poging van JVC via de binnenkant van de paal buiten het doel van Derix vloog. UNA sleepte de overwinning binnen en won eens een keer op de Groenendijkse Kampen.

Toen scheidsrechter Te Kloeze voor het eind van de wedstrijd floot kreeg het vervolg nog een staartje. Onderling verliep het blijkbaar niet soepel in het team van JVC. Jassin Aarab sloeg een medespeler, waarop doelman Kanters een trap uitdeelde aan Aarab. Kanters kreeg rood en JVC zit met een vet probleem.

64. v. Dijk 0-1

UNA: Derix; Paridaans, v. Dijk, Scheerlinck, Scheepers, Bassou, Sebregts, v. Herwijnen (60. Bogaerts), Tielemans (81. Willems), Boogers, Schijvenaars (89. Tieben)
JVC Cuijk: Kanters; v. Boxtel, Aarab, Grotenhuis, Koesni (75. Hendrix); Broenland, Geutjes, Chi (75. Schoonhoven); Renirie, Loermans, Alakmak (81. Ozdemir)