Gideon Pieschel maakt het de Blerick-defensie lastig - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit langs hekkensluiter in matig duel

Veldhoven – In de ijzige kou wist Rood Wit hekkensluiter Blerick uiteindelijk relatief eenvoudig aan de kant te zetten, al was het spel niet al te best. Pas na de thee wist de thuisploeg in een korte opleving het doel van de gasten te vinden. Uiteindelijk werd het alsnog een ruime overwinning voor de thuisploeg, die hierdoor opklimt naar een derde plaats in de competitie, al geeft de competitie wel een vertekenend beeld weer.

Na de nederlaag tegen RKSV Heeze moest Rood Wit nu aantreden tegen hekkensluiter SV Blerick. De heenwedstrijd werd relatief eenvoudig met 1-5 gewonnen. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Rood Wit had in de eerste helft een licht overwicht, maar tot veel spektakel leverde dit niet op. Het tempo was te laag en het spel was te rommelig om de Limburgers onder druk te zetten.

Toch kwamen er twee kansen. Jan van Hout had Rood Wit al vroeg op voorsprong kunnen zetten. In de 7e minuut gaf Gideon Pieschel een perfecte breedtepass vanaf links op Jan van Hout, die doo het midden op het doel afstevende. Zijn kansrijke schot ging via de handen van keeper Frank Decker net naast. Pas in de 26 minuut kreeg Rood Wit nog een fraaie kans. Een corner van Pieschel werd weggekopt uit het Limburgse strafschopgebied. De bal kwam bij Batuhan Günüç die vanaf 20 meter de bal vol op zijn slof nam, maar zijn schot scheerde over de kruising. De 0-0 stand bleef dan ook bij de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft kwam Rood Wit wat meer uit de verf. Binnen het kwartier wist de thuisploeg twee keer te scoren. In de 55e minuut werd er een overtreding op de rand van het zestien metergebied begaan op Gideon Pieschel. De spits ging zelf achter de bal staan en liet doelman Frank Decker kansloos, 1-0. Twee minuten later kon Frank Decker opnieuw de bal uit het net halen. Ditmaal was het Jan van Hout die de doelman kansloos liet na een perfecte diepe bal vanuit het midden van Jordy Maes.

In de slotfase zorgde Mark van Doorn voor een mooie afsluiter van de wedstrijd. Jan van Hout ging diep op rechts en passte de bal breed naar Mark van Doorn, die op 20 meter recht voor het doel stond. Geen verdediger te bekennen, zodat van Doorn alle tijd had om de hoek uit te zoeken en met een schitterend schot de doelman kansloos te laten. Invaller Mike Meulenbroek kreeg 2 minuten later nog de kans op 4-0, maar de voorzet vanaf links van Pieschel ging eerst aan Jan van Hout voorbij, terwijl bij de tweede paal Meulenbroek glijdend naar de bal enkele centimeters te kort kwam.

55. Pieschel 1-0 (str), 57. v. Hout 2-0, 85. v. Doorn 3-0

Rood Wit: Smulders; Damman, v, Beek, Günüç (70. Bettgens), v. Beek, v. Etten; v. Doorn, Maes, Schellekens; Pieschel, v. Hout, Fasen (55. Meulenbroek)
Blerick: Decker; Sanders, Daniels (42. Houben), Roumimper, Doudouh; Zeevenhoven, Gerrits, Gerdes; Meho, Krai (46. Bahari), Boulhri (46. Teelen)