maandag 27 mei 2024
Balcontrole bij Davy Brugman, Jim van Beek kijkt toe - Foto: C.S. Fotografie

Rood Wit hervat competitie met verlies

Veldhoven-Dorp – In deze eerste competitiewedstrijd van Rood Wit in 2019 kreeg Rood Wit veel kansen tegen Gestel, maar het wist niet tot scoren te komen. Gestel wist hier maximaal van te profiteren door halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Tegen VV Gestel zocht Rood Wit veelvoudig de aanval. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de beste en de meeste kansen waren voor de thuisploeg. Zo waren er in de eerste helft kansen voor Giovanni van Bladel, Batuhan Günüç en Jan van Hout. Gestel doelman Tommy van de Gevel kon zich dankzij een paar goede reddingen onderscheiden aan de kant van de gasten. Na een klein kwartier spelen was er een discutabel moment te zien. Jan van Hout werd in het strafschopgebied bijna onder de grond gestopt door Rick Brugmans, maar scheidsrechter Luc Baars zag er niets in en liet doorspelen.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Rood Wit, al kwam Gestel er ook een paar keer gevaarlijk uit. In de 50ste minuut wist Jan van Hout Davy Brugman in stelling te brengen. De aanvoerder van Rood Wit wist echter de bal niet genoeg richting mee te geven, waardoor Van de Gevel wederom reddend op kon treden. Na iets meer dan een uur spelen viel het doelpunt dan toch. Maar dan wel in doel van Mark Smulders. Gestel wist een aanval van Rood Wit af te slaan waarna de bal snel naar de spitsen werd gespeeld. Ayoub Dadda wist te ontsnappen aan de Rood Wit defensie, waarna hij Ibrahim Danisik wist te vinden. Voor Danisik was het daarna een klein kunstje om de bal achter Rood Wit doelman Smulders te plaatsen.

In het restant van de wedstrijd waren de meeste kansen wederom voor de thuisploeg. Echter het vizier stond niet op scherp en ook doelman Van de Gevel wist zich met enkele fraaie reddingen te onderscheiden. Doordat er niet meer werd gescoord ging Gestel er met de volle buit door, de thuisploeg met een kater achterlatend.

Doelpunt:
62. Danisik 0-1

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Bettgens (73. Fasen), v. Doorn, v. Beek, Maes, Slegers, Günüç, Brugman, Meulenbroek (80. Verstappen), v. Hout (71. Chelah), v. Bladel