donderdag 18 april 2024
Lex van Dijk, na afloop gehuldigd als Man-of-the-Match - Foto: Febi

UNA ontwaakt uit winterslaap

Zeelst -Twee wedstrijden op rij werden in dit kalenderjaar met 3-0 verloren door de geelzwarten. Afgelopen zondag ontwaakte UNA eindelijk uit de winterslaap, ofschoon de wedstrijd pas in de tweede helft echt op gang kwam. Tegenstander USV Hercules, waartegen het team van Jeroen van Bezouwen in de openingswedstrijd van het seizoen in Utrecht niet verder kwam dan 1-1, ging met 4-2 voor de bijl.

Hercules kreeg na een kleine 10 minuten een eerste kans. Een voorzet vanaf links van Dave Hensbergen werd van dichtbij ingeschoten, maar UNA-doelman Yanick Derix kon redding brengen met zijn been. Vervolgens duurde het een half uur voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Een schot van Lex van Dijk werd nog door doelman Fons Mulder uit de onderhoek van zijn doel gewerkt, maar twee minuten later was het wel raak. Nick Tielemans kapte op de punt van het strafschopgebied zijn tegenspeler uit en schoot vervolgens hard op doel. Via de binnenkant van de verste paal ketste de bal het doel in, 1-0. Enkele minuten later had het alweer gelijk kunnen zijn, maar een hard schot van Tyrone Fonville werd knap door Derix over het doel gestompt. Vlak voor rust kwamen de Utrechters echter toch langszij. Na een vrije schop op links van Walid Ould-Chikh werd de bal door Fonville van dichtbij ingekopt, 1-1.

Ook na de pauze hielden de ploegen elkaar aanvankelijk in evenwicht. Maar na een uur gaf Walid Ould-Chikh van Hercules de wake-up-call aan de geelzwarten door alleen op Yanick Derix af te gaan. Zijn gevaarlijk schot werd door de UNA-doelman opnieuw knap gered werd. In de 62e minuut kwam de topscorer van vorig seizoen, Mart v.d. Gevel, na maandenlang blessureleed weer in de ploeg. Toen kwam er meer beweging in de aanval van de Zeelstenaren. Amper drie minuten in het veld stelde hij Jelle Schijvenaars in staat om zijn dertiende seizoenstreffer aan te tekenen: 2-1.

Toen Brian Boogers vier minuten voor tijd binnen het strafschopgebied onderuit werd geduwd en de pingel zelf binnen schoot zat UNA met 3-1 op rozen. Zeker omdat diegene die de overtreding maakte (aanvoerder Kees van Buuren) met zijn tweede gele kaart net rood het veld mocht verlaten. In de euforie leek het toch een spannend slot van de wedstrijd te worden, want in de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de 3-2. Een vrije schop recht voor het doel op 18 meter van Lars Raaijen belandde via een lichte aanraking van een andere speler in het UNA-doel. Maar in de toegevoegde tijd stelde Nick Tielemans weer orde op zaken door de 4-2 achter doelman Mulder te schieten.

29. Tielemans 1-0, 42. Fonville 1-1; 64. Schijvenaars 2-1, 86. Boogers 3-1 (str), 89. Raaijen 3-2, 90+1. Tielemans 4-2

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Scheerlinck; Sebregts, v. Dijk, R. v. Boekel (62. v.d. Gevel); Schijvenaars (v. Herwijnen), Boogers, Tielemans
USV Hercules: Mulder; Blote, v. Buuren, Keizer, Blijham; Stokkers, v. Rooijen (68. d. Baar), Hensbergen (46. Raaijen); Fonville, Ould-Chikh (82. Noslin)