donderdag 25 juli 2024
Wethouder Daan de Kort opent met de 4-jarige Niek Kerkhof de nieuwe kleedaccommodatie - Foto: Ruud Bertels

Nieuwe kleedaccommodatie Marvilde geopend

Meerveldhoven – Op sportpark Jongelingsveld werd zondag de nieuwe kleedaccommodatie van SV Marvilde feestelijk geopend. Veldhovens wethouder van sportzaken, Daan de Kort, verrichte de officiële handeling door een lint door te knippen. Hij deed dit samen met Niek Kerkhof, met 4 jaar het jongste Marvilde lid. Voor Marvilde is de uitbreiding van de kleedaccommodatie een belangrijke stap om de grote aanwas aan nieuwe leden te kunnen verwerken.

De fietsenstalling die jarenlang bij binnenkomst op sportpark Jongelingsveld aan de rechterkant stond, heeft plaatsgemaakt voor een fraaie nieuw gebouwde kleedaccommodatie. Het is een uitbreiding van de huidige accommodatie, die nodig was vanwege de stevige groei van de vereniging. In 3 jaar tijd zijn er 150 nieuwe leden bij Marvilde gekomen, waaronder een aanzienlijk aantal meisjes. Hierdoor werd de huidige kleedaccommodatie te klein.

De nieuwbouw bestaat uit twee royale kleedruimtes met douches, toiletten, een scheidsrechterkamer, een onderhoudshok en ruimtes voor massage en techniek. De nieuwe kleedruimtes zijn voorzien van aan de muur bevestigde kunststof stoeltjes in de clubkleuren blauw en wit. In april 2018 werd begonnen met de uitbreiding, waaraan veel vrijwilligers en sponsors van Marvilde hebben meegewerkt.

Voorzitter Erwin Zimmerman geeft een aardige opsomming van wat feiten: 20.000 stenen zijn nodig geweest, er ligt een kilometer slangen onder de betonnen vloer voor de vloerverwarming en er zitten zo’n 2500 manuren in de nieuwbouw die voor een groot deel door vrijwilligers van de club zelf is ingevuld. De club is trots op deze vrijwilligers, want zonder hun betrokkenheid en inzet is dit soort projecten als club niet uit te voeren.

Het gaat dan ook goed met Marvilde. Na de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in 2014 is een jaar later het interieur van de gezellige kantine vernieuwd. Afgelopen jaar werd ook nog eens de keuken gemoderniseerd. Nu de nieuwbouw van de kleedaccommodatie in gebruik genomen is, gaat men op sportpark Jongelingsveld nog niet stilzitten. Dit jaar worden namelijk ook de 6 bestaande kleedruimtes gerenoveerd. Ook staat een vernieuwing van de grasmat op het eerste veld in de planning. Uiteindelijk legt de club met alle vernieuwingen een goede basis om minimaal de komende 15 jaar gezond en sportief vooruit te kunnen op de locatie aan de Kerkakkerstraat in Meerveldhoven.