maandag 27 mei 2024
Douwe Veenstra in actie tegen NWC - Foto: Margo's Fotografie

Rood Wit in laatste minuut voorbij laagvlieger NWC

Veldhoven – In een gezapig duel heeft Rood Wit de punten op de Korze gehouden. Op het hete kunstgrasveld leek de thuisploeg er aanvankelijk weinig zin in te hebben. In de tweede helft moest middenmoter Rood Wit zelfs alle zeilen bij zetten om de drie punten veilig te stellen tegen de ploeg uit Asten, die in degradatiezorgen verkeerd.

De start van de wedstrijd tussen Rood Wit en NWC was zoals het weer, warm en loom. Er zat weinig strijd in de wedstrijd en vooral Rood Wit leek het allemaal wel best te vinden. De gasten uit Asten waren in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. Na een kleine zeven minuten spelen beging Robert Bettgens een overtreding in het strafschop waardoor scheidsrechter Heuts zich genoodzaakt zag de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Jeroen van Deursen ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter Mark Smulders. Diezelfde van Deursen kon in de blessuretijd van de eerste helft de score verdubbelen, maar zijn schot miste precisie.

In de tweede helft liet Rood Wit zich van haar betere kant zien, al was het NWC dat al snel van zich liet horen. In de 51e minuut raakte Teun van Erp namens NWC de lat. Niet veel later was het Stef Schellekens die de ploegen op gelijke hoogte zette. Uit een corner van Gideon Pieschel wist de middenvelder van Rood Wit snoeihard achter doelman Stefan Vaas te koppen.

Tien minuten voor tijd had Tom van Bussel de uitgelezen kans om NWC weer op voorsprong te zetten. Zijn inzet belande echter op de lat, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen. In de slotseconden wist Rood Wit V de drie punten alsnog op de Korze te houden. Ver in de blessuretijd kreeg Batuhan Günüç de bal voor zijn voeten en schoot hem onhoudbaar achter doelman Vaas. Door deze knal blijven de drie punten op het nippertje en wat gelukkig toch nog in Veldhoven.

Doelpunten:
7. v. Deursen 0-1 (str.); 54. Schellekens 1-1, 90+2. Günüç 2-1

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Bettgens, v. Beek, Damman, Günüç, Schellekens, Veenstra, Kluijtmans, v. Hout (44. v. Gerwen), Pieschel, Fasen (46. Meulenbroek)
NWC: Vaas; M. Janssen, v. Bussel, v.d. Bosch, v.d. Eijnde, v. Erp, T. Janssen, v. Brussel, Bosch (79. v. Heugten), Hurkmans, v. Deursen