donderdag 18 april 2024
Ondanks de hitte was er veel strijd op het veld - Foto: Willem Binnendijk

Hard werken loont niet voor RKVVO

Oerle – Onder prima zonnige omstandigheden op Sportpark Heikant speelden EFC en RKVVO hun competitiewedstrijd. Koploper EFC was gebrand op een overwinning, maar RKVVO had na de nederlaag tegen Sparta’18 iets recht te zetten. De omstandigheden waren prima en de talrijke toeschouwers zagen een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen.

De aftrap lag nog vers in het geheugen of de bal lag al in het doel van EFC. Vanaf de aftrap was het een fel jagend RKVVO wat EFC onder druk zette. In de 1ste minuut resulteerde dat in een hoekschop die door Luc Seegers op de lat werd gekopt en de terugspringende bal was een prooi voor Rob van de Plaat: 1-0 en de wedstrijd was begonnen.

Gedurende het eerste half uur hadden beide ploegen vervolgens kleinere kansen maar tot echte uitgespeelde mogelijkheden kwam het niet. Dat veranderde in de 31e minuut toen een van de voorwaartsen van EFC de bal op kruising kopte uit een hoekschop. Amper 5 minuten later sloeg het noodlot voor RKVVO toe. De bal werd over de achterste linie van RKVVO gespeeld en Jasper Mol kon niet anders dan aan de noodrem trekken door de doorgebroken speler van EFC onreglementair te stoppen. De scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf Jasper Mol een rode kaart. Vanaf dat moment kreeg de wedstrijd een volkomen ander gezicht. Er was nog maar 1 ploeg die domineerde: EFC.

In de tweede helft was er een enorme druk op het doel van RKVVO. Met snelle aanvallen probeerden de voorwaartsen van RKVVO onder de druk uit te komen maar er was eigenlijk geen houden aan. In de 55e minuut was het Max van Limpt die door de verdediging glipte en de 1-1 liet aantekenen. Gezien het spelbeeld de al lang verwachtte gelijkmaker. RKVVO liet zich echter niet van de wijs brengen en met 2 nieuwe verse krachten (Bujitu en Soetens) slaagde het er zelfs in om weer gevaarlijk bij het doel van EFC te geraken. Een van die aanvallen resulteerde zelfs in een doelpunt maar dat werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De toeschouwers langs de lijn twijfelen over deze beslissing aangezien het er op leek dat de bal werd teruggespeeld op Luuk Soetens waardoor er nooit geen sprake kan zijn van buitenspel.

Het bleef bij de 1-1. Tot de laatste minuut. Door een overtreding van Sjors van Baren mocht EFC in de blessuretijd een vrij trap nemen. De bal werd de 16 meter ingespeeld en een rake kopbal van Joni Hooyen verschalkte keeper Sven van den Oever. RKVVO rechtte nog 1 keer de rug en uit een scrimmage voor het doel werd een inzet van RKVVO door Max van Limpt van de doellijn gewerkt. Zo bleef het 1-2 en mag RKVVO zichzelf een compliment maken voor de werklust deze middag. Jammer dat het uiteindelijk geen punten opleverde.

1. v.d. Plaat 1-0; 55. v. Limpt 1-1, 93. Hooyen 1-2

Opstelling:
RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, Mol, Segers, Jongenelen, Vos, Offermeijer (62. L. Soetens), v. Doormalen, v.d. Plaat (38. B. Soetens), Sanders (60. Bujitu), v. Dijk