dinsdag 16 juli 2024
Brian Boogers scoorde vanmiddag zijn 12e seizoenstreffer - Foto: Febi

UNA vindt kwartier voetballen genoeg

Zeelst – Wedstrijden van UNA zijn bij voorbaat vaak onvoorspelbaar. De ene keer spelen de geelzwarten de sterren van de hemel en de andere maal bakken ze er niets van. Soms zijn die ingrediënten in één duel aanwezig. Na de wanprestatie bij Hercules speelde het team van Jeroen van Bezouwen afgelopen zondag tegen het Haagse HBS. Het was 75 minuten lang een slaapverwekkend duel. Daarna gaven de Zeelstenaren gas en wonnen ze uiteindelijk met 2-0.

Voor het eerst dit seizoen moest UNA het doen zonder doelman Petar Stoskovic, die in Utrecht een forse blessure opliep. Robin van Iersel stond voor hem onder de lat en werd na afloop terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Lange tijd gebeurde er niet veel op Sportpark Zeelst. Teun Sebregts trof de lat; Mart v.d. Gevel en Rob van Boekel zagen hun schoten door keeper Paul van der Helm onschadelijk gemaakt worden. Aan Haagse zijde nam Mike de Geer een vrije trap, die door Robin van Iersel uit zijn doel werd geranseld.

Ook na de pauze was het spel gedurende het eerste half uur nauwelijks het aankijken waard. HBS kreeg nog de beste mogelijkheden. Mathijs Harthoorn trof Van Iersel op zijn weg en Joost Jongman mikte tegen de paal. Met nog zo’n twintig minuten te spelen begon UNA eindelijk beter te voetballen. Mart v.d. Gevel bracht Sebregts in positie, maar Van der Helm wist er nog een hoekschop van te maken. Op aangeven van Sebregts schoot Rob van Boekel in de 75e minuut raak: 1-0. De “luifelside” begon zich te roeren en vier minuten later bracht Brian Boogers de stand op 2-0. De ploeg van trainer Marcel Koning zag het daarna niet meer zitten en UNA ging met drie punten aan de haal.

Ook Jong Vitesse won zodat het verschil tussen de Arnhemmers en UNA vijf punten blijft. Zoals het er nu naar uitziet moet UNA zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie.

Doelpunten:
75. R. v. Boekel 1-0, 79. Boogers 2-0

Opstellingen:
UNA: v. Iersel; Scheepers, Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar (83. Willems), Boogers, R. v. Boekel; Sebregts, v.d. Gevel (83. Höcher). Tielemans (68. Bassou).
HBS: v.d. Helm; Bergsma, Roberti, v. Kesteren, Ros, v.d. Berg, Schutte, Mulder, Six (46. Hulst), Jonkman (67. Kaster), d. Geer (87. Harthoorn)