zaterdag 27 april 2024
De vroege voorsprong van Rood Wit - Foto: Bram Brakman

Rood Wit: kansen genoeg maar puntloos tegen Braakhuizen

Veldhoven-Dorp – Het is een wekelijks terugkerend fenomeen bij hekkensluiter Rood Wit. Geen verkeerde wedstrijd spelen, veel kansen creëren, maar geen punten aan de match overhouden. Zo ook deze zondag tegen Braakhuizen, dat op een nacompetitieplaats staat voor degradatie. Belangrijk dus voor beide teams om de punten te pakken. Rood Wit had de meeste kansen maar Braakhuizen ging er met de buit vandoor.

Rood Wit startte uitstekend: na 5 minuten lag de bal al in het Geldropse doel. Een vrije schop, genomen door Roy Kouwenberg aan de zijkant van het strafschopgebied, werd bij de eerste paal ingetikt door Loek Pardoel, 1-0. Het had nog mooier kunnen worden, want vier minuten later gaf Mike Meulenbroek de bal goed voor, maar bij de tweede paal schoot Giovanni van Bladel vrijstaand hoog over. Rood Wit bleef het beste van het spel houden en Braakhuizen kwam nauwelijks gevaarlijk werd voor het Veldhovense doel. Totdat Gio Wau in de 29e minuut een hoekschop mocht nemen. De bal werd op de rand van het doelgebied simpel ingetikt door Brian Driessen, 1-1.

Vijf minuten later had Rood Wit opnieuw op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van Loek Pardoel belandde bij Giovanni van Bladel. Die ging recht voor het doel het strafschopgebied in en recht voor de doelman Jeroen Mallens van Braakhuizen gaf hij een veel te slap schotje wat een makkelijke prooi voor de doelman was.

In de 37e minuut was daar vanuit het niets een grote kans voor de gasten. Teun Schoenmakers kreeg de bal achterin het strafschopgebied in de voeten. Oog in oog op enkele meters van de Rood Wit goalie had hij de hoek voor het uitkiezen, maar hij schoot tegen de uitgestrekte benen van Corné van der Heijden.

In de tweede helft waren de eerste wapenfeiten opnieuw voor Rood Wit. Al na 4 minuten kwam een voorzet van Van Bladel achterin de zestien bij Mike Meulenbroek, die in goede positie de bal overschoot. Drie minuten later kreeg Braakhuizen een kans. In eerste instantie blokkeerde Corné van der Heijden de bal, maar die ketste terug voor de voeten van de Braakhuizense rechtsbuiten Wau. Diens schot ging voor het Rood Wit-doel langs.

Rood Wit bleef op jacht naar de 2-1 en kreeg nog steeds kansen. Zo schoot Loek Pardoel de bal uit een voorzet van Mike Meulenbroek op 16 meter recht voor het doel over. Tien minuten voor tijd nog een veel grotere kans voor de ingevallen Finn van Gulik. Hij werd door het midden aangespeeld door Tijn van Dorst maar wist – alleen afgaand op Braakhuizen doelman Jeroen Mallens – de bal niet in het doel te werken.

Iedereen kent de gouden regel in het voetbal “als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander het”. En dat was ook deze middag op sportpark De Korze het geval. Opnieuw uit een hoekschop kopte Alain Plaum de bal ongehinderd in het Veldhovense doel, 1-2. En in de blessuretijd maakte Mick van de Burgt misschien wel het fraaiste doelpunt van de wedstrijd. Staande op de middellijn zag hij de Rood Wit goalie Van der Heijden ver voor zijn doel staan en zal gedacht hebben “als ik er eens een enorme peer tegen geef”. Hij deed het en met een grote boog belandde de bal 45 meter verder in het Veldhovense doel, 1-3.

Evenals in zoveel voorgaande wedstrijden creëerde Rood Wit genoeg kansen om de winst te pakken, maar de tegenstander nam de kostbare 3 punten mee naar Geldrop, Rood Wit met een kater achterlatend.

5. Pardoel 1-0, 29. Driessen 1-1; 82. Plaum 1-2, 90+1. van de Burgt 1-3

Rood Wit: van der Heijden; Damman (79. van Dorst), van de Looij, Schellekens, Mandigers; Ruijs, Kouwenberg, Hawedi (68. van Gerwen); Meulenbroek (68. van Gulik), Pardoel, van Bladel (71. Verbeek)
Braakhuizen: Mallens; Sweegers, van Lier, Plaum; de Roo, Vertogen (46. Benali), van de Burgt, Driessen; Wau, Schoenmakers (46. Sanatci), Ozer