dinsdag 23 april 2024

Rood Wit pas laat onderuit tegen kampioenskandidaat

Eersel – Zondag 15 april 2018, op de dag dat in Eindhoven PSV tegen Ajax landskampioen kon worden. Hierdoor werden talloze amateurduels vervroegd. Zo ook in Eersel waar Rood-Wit om 14 uur het uitduel speelde tegen koploper EFC. De kampioensaspiraties zijn ook in Eersel hoog te noemen.

De roodwitters – vandaag spelend in het blauw – liepen in de recente duels in nogal wat helften snel tegen een tegendoelpunt aan. Deze keer gebeurde het omgekeerde. In de 6e minuut scoorde Jordy Maes de 0-1. De thuisploeg herpakte zich snel en kwam verscheidene keren dreigend op de helft van Rood-Wit. Mooi combinatiespel is in Eersel al jaren niet meer mogelijk door de nog steeds slechte staat van het natuurgrasveld. EFC speelde een sterke eerste helft met veel loopvermogen, beweging en mooie cross-passes. Na een half uur spelen wees scheidsrechter Dammers uit Vught naar de stip voor een gemakkelijk gegeven penalty zonder dat de EFC-speler in scoringspositie was en kon komen. EFC-er Teun van Borrenbergen schoot middendoor het doel in: 1-1, tevens ruststand.

Nog voordat iedereen plaats had genomen langs de lijn, had EFC-er Jesse van Gerwen een riante kans op de 2-1 maar zijn inzet – met zijn linkerbeen – ging naast het doel. Nog geen vijf minuten later was het EFC-er Dennis van Sambeeck die werkelijk een gigantische kans mistte op een tweede doelpunt. Met de druk van EFC was het dan ook wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Rood-Wit kwam aanvallend power en scherpte tekort om de EFC-verdediging te doen wankelen. Toch duurde het nog tot 13 minuten voor het einde van de wedstrijd voordat EFC het verschil kon maken. In een druk bezet 16-metergebied tikte EFC-er Joni Hooyen de 2-1 achter Mark Smulders. Het derde doelpunt van EFC door Mike Thijssen in de laatste minuut was er een voor de statistieken.

6. Maes 0-1, 30. v. Borrenbergen 1-1 (str); 77. Hooyen 2-1, 90. Thijssen 3-1

Rood Wit: Smulders; v. Etten, Bettgens, v. Beek, Maes; Damman, Günüç, Schellekens (62. Veenstra), Kluijtmans (77. Meulenbroek), v. Hout, Pieschel