woensdag 24 april 2024
Teun Willems tijdens Hercules - UNA - Foto: Febi

UNA met neus op de feiten gedrukt

Utrecht – Even zag het ernaar uit dat UNA uit de winterslaap was ontwaakt door twee fraaie overwinningen op rij. Die opleving was echter van korte duur, want op het knollenveld van Hercules in Utrecht ging het compleet mis. Daarmee mag niet gezegd worden dat het veld oorzaak was van de wanprestatie die de Zeelstenaren afgelopen zondag afleverden. Een feller Hercules troefde de geelzwarten met 3-0 af.

Het streven om de titel in de Derde Divisie te behalen kan na afgelopen zondag voor het team van Jeroen van Bezouwen wel even in de ijskast. UNA begon te slap aan de wedstrijd op Sportpark Voordorp en de thuisploeg maakte daar gretig gebruik van. Sterke punt bij de Utrechters waren de razendsnelle aanvallen via de flanken. UNA had daar geen antwoord op en in de 26e minuut schoot Mart Stokkers de 1-0 achter Petar Stoskovic. Elf minuten later werd het nog erger. Deze keer was Fouad Belarbi trefzeker: 2-0.

Normaal is UNA na de pauze in haar element, maar ondanks een reeks van aanvallen bleef de aansluitingstreffer uit. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door besluiteloosheid en gebrek aan zelfvertrouwen bij de geelzwarte aanvallers. Een kwartier voor tijd zag het er naar uit dat er geen verandering in de stand zou komen. Toch gebeurde er iets wat in het voetbal kan voor komen. Keeper Petar Stoskovic botste keihard tegen een Hercules aanvaller. Beide spelers gingen ervoor en niemand valt iets te verwijten. UNA had al drie maal gewisseld, maar Stoskovic bleef weliswaar aangeslagen staan. De schade van de UNA-doelman bleek na afloop van de wedstrijd, toen Petar met een vermoedelijke hersenschudding per ambulance werd afgevoerd naar het nabij gelegen UMC. Voor de statistieken bracht Alfred Mensah de stand nog op 3-0, maar waarschijnlijk heeft Petar Stoskovic daar niet zoveel van mee gekregen. Hopelijk is hij weer snel hersteld.

Doelpunten:
26. Stokkers 1-0, 37. Belarbi 2-0; 90. v. Logtestijn 3-0

Opstelling:
UNA: Stoskovic; Scheepers (74.Höcher), Huijben (46. Bassou), Sijbers, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar, R. v. Boekel (46. Willems); Boogers, v.d. Gevel, Tielemans
Hercules: Mulder; Ligtermoet, Mensah, Blijham, Oehlers, Stokkers, Vlug, Fonville, Mijland, Burgers, Belarbi