zaterdag 20 april 2024
Goed gecamoufleerd dat handsballetje, Davy Brugman - Foto: CS Fotografie

Rood Wit simpel langs Beerse Boys

Veldhoven – Na enkele nederlagen op rij behaalde Rood Wit een relatief eenvoudige overwinning op Beerse Boys. Aanvankelijk leek ook deze wedstrijd op een deceptie uit te lopen. Binnen een minuut namen de gasten de leiding in de wedstrijd. Voor rust had Rood Wit echter al een voorsprong te pakken die in de tweede helft zonder veel tegenstand werd uitgebouwd.

Na drie nederlagen op rij (2 maal in de competitie en de bekeruitschakeling tegen Gestel) was Rood Wit wel weer toe aan een overwinning. Ondanks dit gegeven begon de thuisploeg zeer zwak aan de wedstrijd. Binnen een minuut kwam Beerse Boys al op voorsprong. Ruud Willems opende de score nadat Pim Vingerhoets een cornerbal met het hoofd verlengde. In de volgende 10 minuten was Rood Wit niet opgewassen tegen het spel van de gasten. Beerse Boys creëerde dan ook nog een viertal fraaie kansen. Na een klein kwartier begon de thuisploeg wat beter in de wedstrijd te komen, zonder echt grote kansen te scheppen.

Pas na ruim 20 minuten kreeg Rood Wit zijn eerste kans die ook meteen raak was. Een voorzet kwam via Beerse Boys keeper Twan Louwers voor de voeten van Jan van Hout, die van dichtbij daar wel raad mee wist, 1-1. Drie minuten later profiteerde Rood Wit opnieuw van het niet sterke ingrijpen van keeper Louwers. Nu was het Jim van Beek die de bal hard het net in schoot.

In de tweede helft kwam Rood Wit sterk uit de startblokken. Al na 5 minuten zette Gideon Pieschel de 3-1 op het scorebord. Van afstand mocht de Rood Wit V. spits uithalen en via de binnenkant van de paal belande de bal achter doelman Twan Louwers. Beerse Boys herpakte zich geleidelijk en creëerde een licht overwicht, zonder tot echte kansen te komen. Het was dan ook opnieuw Rood Wit dat wist te scoren. Het werd na ruim een uur 4-1 door een eigen doelpunt van Rob van Bijsterveldt.

In de 72e minuut dacht Beerse Boys nog terug te komen in de wedstrijd. Een bal werd door een roodwit-verdediger te kort terug gekopt op keeper Mark Smulders, waardoor Niels van Heerbeek dit cadeautje kon uitpakken. Niet veel later zette Gideon Pieschel echter de 5-2 eindstand op het scorebord.

2. R. Willems 0-1, 21. v. Hout 1-1, 25. v. Beek 2-1; 49. Pieschel 3-1, 63. J. Schapendonk (4-1, e.d.), 72. D. Schapendonk 4-2, 78. Pieschel 5-2

Rood Wit: Smulders; Damman, v. Doorn, v. Beek, v. Etten; Brugman, Gunuc, Veenstra (76. v.d. Doelen); Fasen (40. Schellekens), v. Hout, Pieschel
Beerse Boys: Louwers; S. v. Heerbeek, v. Bijsterveldt, R.Willems, J. Schapendonk; N. v. Heerbeek, D. Schapendonk, J. Willems; d. Otter, Mulders, Vingerhoets