zaterdag 20 april 2024
Nick Tielemans in de aanval - Foto: FEBI

UNA behaalt in Utrecht 1e periodetitel

Utrecht – Op Sportpark De Meern in Utrecht pakte UNA de eerste prijs van het seizoen. Bij winst op debutant De Meern zou de eerste periodetitel binnen zijn en in dat geval was UNA niet afhankelijk van het resultaat van Jong Vitesse. Twee penalty’s leverden de Zeelstenaren de overwinning op. Het was geen grootse partij, maar wel een zakelijke zege.

Al vaker werd duidelijk dat UNA niet zo gelukkig is met wedstrijden waarin iets beslist moet worden. Afgelopen zondag moest er wèl iets beslist worden. De eerste periodetitel stond op het spel. Tegenstander De Meern was dan wel op papier een van de zwakkere broeders in de Derde Divisie, maar na een dramatisch begin aan de competitie, heeft de ploeg van trainer Joёl Titaley zich redelijk hersteld.

Onder een felle zon, afgewisseld met een forse regenbui ontspon zich in Utrecht een wedstrijd die niet in de boeken zal gaan als een wereldpartij. UNA koos niet voor de massale aanval en wachtte af wat De Meern in petto had. Dat was niet zoveel, maar toch was de eerste kans voor Fouad Dahmani, die vanaf vijf meter kon inschieten, maar UNA-goalie Petar Stoskovic voorkwam een treffer. Een doelpunt voor UNA kwam er wèl. In de 37e minuut constateerde scheidsrechter Tunnissen hands binnen de beruchte lijnen en vanaf elf meter schoot Brian Boogers raak: 0-1.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort in hetzelfde stramien als voor de pauze. Weinig kansen en dus ook geen doelpunten. De beste kans was nog voor Nick Tielemans, die met zijn schot de vuist van doelman Joey Swaning trof. Toch kwam de 0-2 op het scorebord. Invaller Rob van Boekel bediende Nick Tielemans, maar die werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Het gevolg was penalty nummer twee. Tielemans zelf verzilverde de pingel: 0-2.

UNA wilde niet verder en De Meern kon de hele wedstrijd al geen vuist maken. De titel voor de geelzwarten was binnen en door het gelijkspel van Jong Vitesse loopt UNA als leider in de Derde Divisie zelfs uit naar vier punten voorsprong op de nummer twee, Jong Vitesse.

Doelpunten:
37. Boogers 0-1 (str); Tielemans 0-2 (str)

Opstellingen:
UNA: Stoskovic;  v. Weert (Scheepers), Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Höcher, Stottelaar, Sebregts (46. R. v. Boekel); Bogers, v.d. Gevel (85. v. Herwijnen), Tielemans